Alevi pirleri OPCW’yi gerilla alanlarında inceleme yapmaya çağırdı

Alevi inancının pirleri ve pir anaları, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Silahsızlanma İşleri Ofisi ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (OPCW) mektup gönderdi.

Yaklaşık yirmi Alevi piri OPCW’ye gönderdikleri mektupta kimayasal silahların kullanıldığı gerilla alanlarında inceleme yapmaya çağırdı.

Mektupta şunlar ifade edildi:

“Türk devletinin Kürt gerillasına karşı kimyasal silah kullandığı haber ve iddialarını üzülerek izlemekteyiz. Mezopotamya’nın kadim inançlarından olan Alevi inancının Pîrleri ve Pîr Anaları olarak insanlık suçu olduğu kadar, savaş suçu da olan kimyasal silahların kullanılmasını inancımız asla kabul etmez. Savaşı ret eden, öldürmeyi günah sayan, dili, dini, düşüncesi, rengi ve cinsi ne olursa olsun cümle varlıklarla çokluk içinde birlik ilkesi ile yaşamayı ve yaşatmayı ilke edinen kadim inancımızın coğrafyasında devam eden kirli ve vahşi savaş geleceğimizi karartıyor. Savaşı ve savaş suçlarını önleme amacı ile kurulmuş olan kurumunuzun, savaşa ve savaş suçlarına karşı harekete geçmesini istiyoruz. Zap ve Avaşîn başta olmak üzere medya savunma alanlarında, sizleri gerekli incelemeyi yapmaya davet ediyoruz. Alevi inanç önderleri olan biz Pîrler; gerekli duyarlılığı göstereceğinize olan inancımızla saygılarımızı sunarız.”

Mektupbu imzalayanlar şöyle:

Pîr Ana Lillê Yağmur

Pîr Ana Melek Uğur

Pîr Ana Bilge Şahin

Pîr Rıza Yağmur

Pîr Veli Uğur

Pîr Hüseyin Bildik

Pîr Mahir Şahin

Pîr Mesut Kete

Pîr Ali Kemal Öztürk

Pîr Doğan Kahraman

Pîr Mehmet Yaman

Mehmet Şeker( Sinemilli)

Pîr Mehmet Erdoğan

Pîr Ali Çalhan

Pîr Veli Roj

Pîr Murteza Dağ

Pîr Mehmet Yüksel