Alman hükümeti: Kobanê Davası'nın takipçisiyiz

Kobanê Davası’na tepki gösteren Alman Hükümetinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sorumlusu Bärbel Kofler, “Bu davanın takipçiyiz” dedi.

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırısına karşı Kürt halkının 6 ve 8 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği serhildanı gerekçe gösteren AKP-MHP iktidarının talimatıyla açılan Kobanê Davası’nın bugün ilk duruşması yapıldı. 28’i rehin olmak üzere toplam 108 HDP’li siyasetçinin yargılandığı davaya Alman hükümetinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sorumlusu Bärbel Kofler de tepki gösterdi.

HDP ve üyelerine yönelik yürütülen baskıları sürekli eleştirdiklerine belirten Kofler, Türkiye’de farklı siyasi görüşlerini dile getirenlerin kriminalize edildiğine dikkat çekti. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında Kofler, Alman hükümeti olarak Kobanê Davası'nın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Dava sürecinde hukuk devletinin işleyip işlemediğini yakından inceleyecekleri mesajını veren sosyal demokrat politikacı Kofler, Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma ve yargılamadan vazgeçilmesini istedi, “AİHM’in kararı gereği Demirtaş serbest bırakılmalı” dedi.