Alman Marksist-Leninistlerden dayanışma mesajı

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin kırılması amacıyla Strasbourg’da 90’ıncı günündeki açlık grevi direnişini ziyaret eden Alman Marksist-Leninistler, ortak mücadelenin önemini vurguladı.

Alman Marksist Leninist Komünist Partisi (MLPD) üyeleri, Fransa’nın Strasbourg şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan 14 eylemciyi ziyaret etti. Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) yöneticisi Cemil Gültekin de, MLPD üyelerine eşlik etti.

MLPD heyetinde Horst Dotten ve Yüksel Fındık-Dotten yer aldı. 90 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç’u yatağında ziyaret ettiler.

KOÇ’TAN ULUSLARARASI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Burada konuşan Yüksel Koç, Alman devletinin Kürt halkına karşı savaşta faşist bir politika izleyerek, Türkiye’ye destek verdiğini hatırlattı. Halkların ortak mücadelesine vurgu yapan Koç, MLPD başta olmak üzere enternasyonalist hareketlerin Kürt halkına verdiği desteği önemli bulduklarını dile getirdi.

Koç, kendilerinin fiziki olarak her geçen kötüleşmelerine rağmen direnişten vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

DOTTEN: DİRENİŞİ VE TALEPLERİ DESTEKLİYORUZ

Ziyaretten sonra açıklama yapan MLPD yöneticilerinden Horst Dotten, partileri ve Devrimci Partiler ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) adına direniş eylemini selamladıklarını söyledi. Tecridin sonlandırılması ve Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğüne yönelik Kürt halkının taleplerini desteklediklerinin altını çizen Dotten, Kürtlerin özgürlük mücadelesine olan dayanışmalarını ifade etti.

ICOR’un uluslararası alanda önemli bir anti-faşist hareket olduğunun altını çizen Horst Dotten, Kürtlerin de bu mücadelede yerlerini almasının önemine işaret etti.

Onlarca ülkeden 46 parti ve hareketin üyesi olduğu ICOR, 2010 yılında kuruldu. ICOR, daha önce DAİŞ çetelerinin işgal girişiminden sonra tümüyle özgürleştirilen Kobanê’de bir hastane açtı.

KOMAW YÖNETİCİSİ: DEMOKRASİ DİYORLAR AMA ADIM ATMIYORLAR!

Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) yöneticisi Cemil Gültekin ise, şehit aileleri olarak özellikle Avrupa’nın sessizliğini kınadıklarını söyledi. Başta İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere yetkili kurumların tavrını eleştiren Gültekin, “Avrupa ülkeleri sürekli insan haklarından, demokrasiden bahsediyorlar. Ancak Kürt halkının lideri yıllardır ne ailesiyle ne de avukatlarıyla görüşebiliyor. Ama bu konuda bir adım dahi atmıyorlar” diye konuştu.

Gültekin, Kürdistan’ı işgal eden Türk devletinin Kürtlere ‘gidin’ demesinin kabul edilemeyeceğinin de altını çizdi.