Almanya’da gençler Öcalan için yürüyor

Almanya’nın Bonn kentinde gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için başlattığı uzun yürüyüş polisin engellemelerine rağmen devam ediyor.

Kürt gençlerinin her yıl Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle gerçekleştirdiği uzun yürüyüş, 9 Eylül’de Almanya’nın Bonn kentinde başladı.

Beş gün planlanan yürüyüşün ilk durağı Troisdorf kenti oldu. Kürtler ve enternasyonalistlerden oluşan 100 dolayında genç, ellerinde YPG ve YPJ bayrakları ile yürüdü.

Gençlerin üzerinde PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın fotoğrafı ve Öcalan’a özgürlük talep eden yazıların olduğu sarı, kırmızı ve yeşil renkli tiştörtler dikkat çekti.

Polis gençlere bir çok engel de çıkarttı. Bir çok bayrağın taşınması yasaklanırken, benzer şekilde sloganlara da müdahale edildi. Gençlerin toplu olarak mola vermek ve yemek yemek için kiraladıkları yerler de yasaklandı.

Engellere rağmen yürüyüş boyunca Öcalan lehine sloganlar atan gençler, Troisdorf’tan Köln’e, oradan Leverkusen ve Düsseldorf’a, 13 Eylül’de ise son durak olarak Gladbach’a ulaşmayı öngörüyorlar.