Almanya’da işgal saldırılarına tepkiler sürüyor

Almanya’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto ediyor.

Almanya'nın birçok kentinde alanlara çıkan binlerce kişi, Rojava direnişini sahipleniyor.

KÖLN

Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırıları Köln’de protesto edildi. Tarihi Dom kilisesi önünde bir araya gelen binlerce Kürdistanlı ve dostları Avrupa devletlerinin Erdoğan rejiminin yaptığı katliama sessiz kalmalarını protesto etti. Köln Demokratik Toplum Merkezi ve Köln Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eyleme Güneyli, Rojhilatlı ve Rojavalı örgütlerin yanı sıra Alman gençlik örgütleri, MLKP ADHK ve diğer sol gruplar da katıldı.

Yeşiller Partisi'nden Milletvekili Berivan Aymaz’da eyleme katılarak bir konuşma yaptı. Alman devletine sert eleştiriler yönelten Aymaz, "Efrîn işgaline sessiz kalınmasaydı, bugün Rojava’ya dönük bu işgal saldırılarına cesaret edemezdiler. Bir kez daha burada seslenmek istiyorum, Kürtlere yönelik saldırılara son verin. Alman devleti bu vahşete dur demeli" dedi. Eyleme Alman medyası da yoğun ilgi gösterdi.

DUİSBURG

Duisburg'daki Kürdistanlılar işgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarını protesto etti. "Rojavayı Savunalım Platformu" çağrısıyla dünden bu yana Duisburg'da bir araya gelen binlerce Kürdistanlı ve dostları bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, "Rojavayı Savunalım Platformu" yanı sıra Alman ve Türkiyeli sol gruplar da destek verdi. Yürüyüş boyunca konuşmalar yapan Kürdistanlı ve İsveçli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin Kürtler, Asuri-Süryani ve Ermenilere yönelik soykırım yapmak istediğini söyledi. Almanya, Avrupa Birliği ve NATO'ya Türkiye'nin işgaline karşı güçlü bir direniş göstermeleri çağrısı yapıldı.

BREMEN

Almanya'nın Bremen kentinde 4 parça Kürdistan’dan parti temsilcileri Kürdistan Dayanışma Komitesi, Kürdistan Öğretmenler Birliği, Kürdistan Öğrenciler Birliği, Kadın Hareketi, Said Kürdi cami yönetim ve cemaati ile çok sayıda Kürdistanlı ve Alman dostları Rojava işgalini protesto etti. Binlerce kişinin katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, ulusal birliğin daha da güçlendirilmesi çağrısı yapılırken, Almanya ve AB ülkelerine de Kürt halkına karşı Türk devletinin başlattığı soykırım saldırılarını durdurma mesajı verildi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde yüzlerce Kürdistanlı ve dostları bir araya gelerek Türk devletinin Rojava işgalini protesto etti. Saat 18.00'da birçok Kürt kurum ve kuruluşu ile Alman sol grupları tarafından organize edilen eylem konigsplatz'ta gerçekleşti.

MÜNSTER

Türk devletinin Rojava işgali Almanya'nın bir diğer şehri Münster'de de protesto edildi. Erdoğan'ı lanetleyen sloganlarının atıldığı eylemde halk Türk Büyükelçiliği'ne yürüdü. Geç saatlere kadar süren eylemde Rojava'ya destek mesajları verildi.

HEİLBRONN

Almanya'nin Heilbronn kentinde yaşayan yüzlerce Kürdistanlı saat 18:00'da merkez tren istasyonu Hauptbahnhof'ta bir araya gelerek Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını protesto etti.