Almanya'da Kürtler saldırılara karşı alanlarda

Almanya'nın Duisburg ve Heilbronn kentlerindeki Kürdistanlılar, Zînî Wertê ve Maxmûr'a işgalci saldırılar ile belediyelerin gasp edilmesine karşı alanlara çıktı.

DUISBURG


Almanya’nın Duisburg kentinde Türk devletinin Zinî Wertê’ye saldırısı ve KDP nin Maxmûr ambargosu  protesto edildi.
Duisburg DKTM'nin çağrısıyla tren garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Zînî Wertê ve Maxmûr’a saldırılar ile Türk devletinin saldırılarını protesto etti.
Eylemde, Alman kamuoyuna da Türk devletinin gerçekleştirdiği gasplara ve insan hakları ihlallerine karşı çıkma çağrısında bulunuldu.
Eylemdeki konuşmalarda, "Türk saldırısı, Zînî Wertê’ye KDP’nin askeri güç yığmasıyla birlikte gerilimin tırmandığı bir sırada gerçekleşti. Stratejik bir bölgede olması itibarıyla Kandil için tehdit oluşturan bu askeri hareketliliğin, Türk devleti ile eş güdümlü olarak PKK’ye yöneliktir" denildi.
Mitingde yapılan konuşmalarda, AKP-MHP iktidarının belediyeleri gasp etmesine de sert tepki gösterildi, Saray rejiminin halk iradesine düşman olduğu belirtildi.
Eylemde 20 Mayıs'ta Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından Duisburg Avendunkplatz'da saat 17.00 de yapılacak 'Kadına yönelik şiddete hayır' mitingine ve 23 Mayıs'ta yine tren garında yapılacak protesto mitingine katılım çağrılarında da bulunuldu.

HEILBRONN


Almanya'nin Heilbronn kentinde Kürt Toplum Merkezi tarafından Güney Kürdistan ve HDP belediyelere yönelik işgal protesto edildi.
Kiliansplatz'ta bir araya gelen Meclis üyeleri, pankartlar taşıdı, Almanca bildiriler okudu.
Eylemde Güney Kürdistan'a yönelik saldırılar da kınandı.