Almanya'da Kürtler alanlarda: Kürdistan'a özgürlük!-YENİLENDİ

Almanya'da alanlara çıkan Kürtler ve dostları, işgal saldırılarını protesto etti, "Kürdistan'a özgürlük" diye haykırdı.

Almanya'da Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

LEIPZIG

Leipzig’de yüzlerce kişi Kürdistan’ı savunmak için Küresel Eylem Günü kapsamında yürüdü.

Almanya’nın Leipzig kentinde Defend Kürdistan öncülüğünde “Defend Kürdistan Defend Revolution, Stop Turkey’s War” şiarıyla yürüyüş yapıldı. Willy Brandt Meydanı'nda başlayan ve yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, "Defend Rojava, NATO-Armee Zürückschlagen, Jin Jiyan Azadi, Stoppt den faschistischen Angrieffskrieg in Kurdistan (Kürdistanda Faşist savaşı durdurun) , Die Zeit ist gekommen Freiheit für Öcalan (Zamanı Geldi, Öcalan'a Özgürlük) pankartları taşındı. Yürüyüşye YPG/YPJ bayrakları da taşıyan halk, sarı mekapları ellerinde tuttu.

FREIBURG

Freiburg kentinde de Kürtler ve Alman sol gruplar işgal saldırılarını protesto etti.

Freiburg Alte Synagoge alanında başlayan yürüyüş, şehir merkezinde devam etti.

Eylemde konuşan HDP'nin eski Milletvekili ve Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Kürdistan devriminin Ortadoğu halklarının biricik kurtuluş umudu olduğunu ifade etti.

Komelaya Freiburg'ta düzenlenen panelde de konuşan Kürkçü, HDP'nin AKP/MHP faşist yönetimine karşı nasıl bir kilit parti olduğunu anlattı.

HANNOVER

Kürtler ve dostları, Hannover'de de alanlara çıktı.

Şehit Halim Dener Meydanı'nda toplanan Women Defend Rojava, Defend Kurdistan, Rojava Devrimi'ni sahiplendi, işgali protesto etti.

Defend Kurdistan adına konuşan Nada Nana, "Bizler yüzyılın devrimi olan Rojava Devrimi'ni sahiplenmek için yerel ve diplomatik çalışmalarımızı son hızıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Katil Erdoğan şunu iyi bilsin ki, Kürt halkı artık yalnız değildir. Tüm halklara ilham kaynağı olan devrimi yaymak bizlerin tarihi sorumluluğudur "dedi.

Basın açıklamasının ardından PKK yasağının kalkması için imza kampanyası düzenlendi.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde Defend Kurdistan, Offensive Aufrütung ve #Nicht auf Unserem Rücken'in çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar ve enternasyonalistler, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ile Almanya'nın savunma için onayladığı 100 milyar Euroluk bütçeyi protesto etti.

Frankfurt Bockenheimer Warte'da bir araya gelen kitle, Leipzieger str ve Schlosstrase üzerinden tekrar Bockenheimer Warte'ya kadar bir yürüyüş yaptı. Burada yapılan konuşmalarda, Almanya'nın silahları ve parasıyla dünyanın her yerinden insanların öldüğü vurgulandı, "Katliama ortak olmayın" çağrısı yapıldı.

Yürüyüş boyunca kitle, "Türkiye bombalıyor, Almanya finanse ediyor", İran, İrak, Suriye ve Türkiye Kürtleri katlediyor" sloganları atıldı.

Almanya'nın Türk devleti ve Suudi Arabistan'a zehirli kimyasal gazlı silahlar verdiği de dile getirildi.

Eylemde Almanya'da Schloss Elmau'da yapılacak  G7 zirvesi protesto eylemlerine katılım çağrısı yapıldı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde "İşgale Hayır, Kürdistan'a Özgürlük" şiarıyla yürüyüş düzenlendi.

DKP, Partizan ve Mala Kurdan'dan katılımcıların da olduğu yürüyüş, Kalk Post Caddesi'nde başladı, Kalk Kapella'nın ara sokaklarında devam ederek tekrar Kalk Post'ta sonlandırıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Kürdistan ve Ukrayna’nın işgaline karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

AGİF Eşbaşkanı Mesut Duman da savaş politikalarına destek veren Avrupa'nın ikiyüzlülüğüne dikkat çekti.

HAMBURG

Türk devletinin Medya Savunma Alanları başta olmak özere Kürdistan’ın birçok yerinde başlatmış olduğu işgal saldırılarını kınamak amacıyla Hamburg’da kitlesel bir yürüyüş düzenlendi.

Defend Kurdistan öncülüğünde kentin en işlek semti olan Altona’da başlayan yürüyüş öncesi bir konuşma yapan İnsan Hakları Savunucusu yazar Anja Flach, Ukrayna’da yürütülen savaş için ayağa kalkan insanların, Kürdistan’daki işgale karşı sessiz kalarak bu suça ortak olmasını eleştirdi.

Hamburg DKTM adına konuşan Emine Birecik de işgal ve imha saldırıları yanı sıra gerilla alanlarına yönelik kimyasal saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek buna karşı sürekli mücadele içerisinde olacaklarını söyledi.

Defend Kürdistan temsilcisi de yaptığı konuşmada Rojava Devrimi’nin savunulması için, başlatılan topyekun saldırılara karşı dünyanın her yerinde topyekun direnişin esas alınması gerektiğini söyledi.

Kürt aktivist Emin Kerboran da Kürtçe yaptığı konuşmada, Kürt halkının özgürlük yürüyüşünün engellenemeyeceği mesajını verdi. Gerilla karşısında yaşanan hezimet ile AKP’nin Kürdistan’daki aydın, siyasetçi ve basın emekçilerine saldırarak onları tutukladığını belirten Kerboran, tüm bunların beyhude çabalar olduğunu söyledi.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak sloganları atıldı.

Yürüyüş Hamburg’un Sternschanze semtinde son buldu.

BERLİN


İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Küresel Kürdistan için eylem günü kapsamında Berlin’de yürüyüş yapıldı.

Nav-Berlin, Dest-Dan Kadın Meclisi ve Defend Kürdistan’ın çağrısıyla Berlin Breitscheidplatz/ Kurfürstendamm’da bir araya gelen kitle, Kürdistan şehitleri için saygı duruşu yaptıktan sonra Nollendorf meydanına kadar yürüdü.

“Schulter an Schulter gegen den Faschismus (Faşizme karşı omuz omuza)”, “Her yer direniş”, “Vereint kämpfen im Betrieb & an der front gegen die Akp! (Birlikte ve cephede AKP ye karşı savaş)” ve “Defend Kurdistan” pankartlarının taşındığı yürüyüşte sık sık gerilla direnişine vurgu yapıldı.

Yürüyüşte Türk devletinin her geçen gün Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını genişlettiği, 14 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarında kimyasal silah dahil olmak üzere her türlü silahı kullandığı belirtildi. Erdoğan’ın Rojava’ya yönelik işgal hazırlığı içinde olduğu, demokratik kamuoyunun Türk devletinin Kürdistan’ı işgal saldırılarına karşı durması çağrısı yapıldı.
Kitle yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Zapê”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Freiheit für Öcalan, Frieden in Kurdistan”, “Alle Besetzer raus aus Kurdistan” ve “Deutsche Panzer raus aus Kurdistan” sloganları attı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’da yapılan eylemlerin diğer bir adresi Saarbrücken oldu. Rein Galerie önünde “Kürdistan’ı savun, devrimi savun” çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, iktidarını girdiği bataklıktan kurtarmak amacıyla saldıran Erdoğan ve faşist devletinin Kürdistan’ın özgürlük savaşçıları karşısında bir kez daha yenilgiye uğrayacağı belirtildi; “Erdoğan’ın çürümüş Osmanlı hayalini özgürlük gerillası Zap, Avaşîn ve Metîna’da yerin altına gömecek” denildi.

Eylemde “Katil Erdoğan”, “Bimre xiyaneta PDK” sloganları atıldı.