Almanya’da Kürtlere yönelik baskılar protesto edilecek

KON-MED ve FCK-BW-BAYERN, Almanya'da Kürtlere dönük tutuklamaları kınayarak, Stuttgart ve Heilbronn'da düzenlenecek protesto gösterilerine katılım çağrısında bulundu.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) ve Kürdistan Topluluklar Federasyonu (FCK-BW-BAYERN), Almanya’yı, tutukladığı Kürt aktivistleri serbest bırakmaya çağırdı.

Yazılı açıklamada, Nürnberg Kürt Kültür Derneği, Medya Halk Evi ve DKTM yöneticilerinin evlerinin basılmasına dikkat çekilerek, şu bilgiler verildi:

"7 Mayıs'ta Nürnberg’de Alman polisi tarafından evi basılan Makbule K.'nin misafiri Mirza B. gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanmıştır. Alınan bilgilere göre, baskın esnasında polisin sert davranması sonucu Makbule K. rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Tedavi altında bulunan Makbule K.'nin durumu hala ciddiyetini koruyor ve kimseyle görüştürülmesine izin verilmemektedir. Alman polisinin benzer yöntemlerle, 11 Mayıs 2021 tarihinde Heilbronn ve Esslingen kentlerinde yapılan operasyonlar esnasında da daha önceden çok farklı ve Türk polisini aratmayan sert müdahaleyle gerek Kürt ses sanatçısı Mazlum D. gerekse Abdullah Ö. gözaltına alma biçimi kabul edilemez bir durumdur."

'TÜRK DEVLETİNE BENZİYOR!'

Alman hükümetinin kâr amaçlı anlaşmalarına Kürtleri kurban etmek istediğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"KON-MED ve FCK-BW-BAYERN (Kürdistan Topluluklar Federasyonu) olarak, Almanya hükümetinin artık Kürtlere yönelik bu baskıcı ve dışlayıcı politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirtiyoruz. Türk devletinin Türkiye'deki Kürdistanlılara yaptığı benzer uygulamaları bırakmalı, Türkiye’nin Kürtlere yaklaşım politikasına endeksli uygulamaları terk etmelidir. Alman devletinin artık yapacağı en doğru iş, Kürt sorununda inisiyatif alıp diyalog yollarını oluşturmak için Kürt siyasetini geliştirmesi ve çözüm üretmesidir. Kürtlerin Almanya hükümetinden esas beklentisi budur."

Açıklamada, bugün (14 Mayıs) Stuttgart ve Heilbronn'da düzenlenecek eylemlere güçlü katılım çağrısında bulunularak, eylemlere dair şu bilgiler verildi:

"Stuttgart, Schlossplatz (Kobanê Meydanı), Saat:17:00
Heilbronn, Kiliansplatz, Saat:17:00."