Almanya’nın 4 kentinde Şehit Sinan Dersim anıldı

Şehit Sinan Dersim, Almanya’nın birçok kentinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Almanya’nın Duisburg, Bonn, Stuttgart, Bielefeld kentlerinde düzenlenen etkinliklerle 27 Ekim 2020’de şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) anıldı.

DUİSBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında 27 Ekim 2020’de şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim anıldı. 

Şehit Sinan Dersim şahsında tüm Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anma toplantısı, saat 15.00’de Duisburg DTKM salonunda yapıldı.

Şehit Aileleri Komisyonu (KOMAW) adına yapılan konuşmada, Sinan Dersim’in devrim yaşamı boyunca örmek bir kişiliğe sahip olduğuna dikkat çekilerek, “Avrupa’da bulunduğu süre içerisinde Avrupa’nın her şehrinde, her alanında çalışarak, çok sayıda insanı devrim mücadelesine katmaya çalışmış ve herkes de iz bırakmıştır. Bundan dolayı Sinan yoldaşın anısına sahip çıkmak artık birinci görevimizdir" denildi.

Anma Etkinliğinde NAV-YEK Eşbaşkanı Hacî Çelik ve ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan birer konuşma yaptı. 

Dersim'in hayatına dair sinevizyonun gösterimi ardından anma “Şehit namırın” sloganıyla sona erdi.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde Sinan Dersim anıldı.

Anma saat 15.00’te Kürdistan ve devrim şehitleri adına saygı duruşuyla başladı. Anmada KOMAW adına Dayika Fevzi, PYD adına Celal Musa, Halk Meclisi adına Rüstem Dilok konuşma yaptı. Konuşmalarda Kürdistan üzerindeki soykırım savaşının amacına ulaşamayacağı Şehit Sinan Dersim şahsında, bütün Kürdistan şehitlerinin amaçlarının direnişle ancak gerçekleşebileceği mesajı verildi. Anma konuşmalar ardından “Şehid namirin”, “Bijî berxwedana Metina”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

STUTTGART

Sinan Dersim Almanya’nın Stuttgart kentinde de anıldı.

Sinan Dersim için bir anma köşe oluşturulduğu anmada Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Meryem Kadın İnisiyatifi, TCŞ ve HBDH adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda Sinan Dersim’in mücadelesine bağlı olarak ortak mücadelenin güçlendirmesinin önemine dikkat çekildi.

Anma Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de TekoJIN ve TCŞ’nin organize ettiği anmada sinevizyon gösterimi de yapıldı. Anma konuşmalar ve sloganlarla sona erdi.