Almanya’nın azınlık partisinden ‘PKK yasağı kalksın’ başvurusu

Almanya’nın kuzeyinde yaşayan Danimarkalı ve Friz azınlığı temsil eden Güney Schleswig Seçmen Birliği (SSW) Schleswig-Holstein Eyaleti Meclisi’ne başvurarak PKK yasağının kalkmasını talep etti.

Flemming Meyer’in genel başkanlığındaki Güney Schleswig Seçmen Birliği (SSW) Danimarka sınırında yaşayan azınlıkları temsilen Schleswig-Holstein Eyaleti’nde bulunuyor. Almanya’da azınlık halklar statüsünde olan Danimarkalı ve Frizlerin hakları için mücadele eden SSW Alman devletinin 1993 yılından bu yana uyguladığı PKK yasağının kaldırılmasını ve PKK’nin Avrupa Birliği’nin “terörist örgütler” listesinden çıkartılmasını talep etti.

Her iki talep için Schleswig-Holstein Eyaleti Meclisi’ne başvuran SSW, Şubat ayı sonunda konuya ilişkin eyalet meclisinin toplanmasını istiyor. Almanya’nın azınlık partisi olarak bilinen SSW’nin başvurusunda Schleswig-Holstein Eyaleti yönetiminin PKK yasağının kaldırılması için Federal Alman Hükümeti’ne baskı yapılması talebi dile getiriliyor. SSW’nin bir başka talebi ise Türk devletine silah ambargosunun uygulanması.

‘PKK YASAĞI TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKMEDİR’

Başvuruya ilişkin açıklama yapan SSW Genel Başkanı Flemming Meyer, PKK yasağının Almanya’da yaşayan Kürtlerin entegrasyonunu engellediğini belirterek Schleswig-Holstein Eyaleti yönetiminin bu yasağın kalkması için girişimde bulanması gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda Schleswig-Holstein Eyaleti parlamenteri olan Meyer “PKK yasağı Türkiye’ye diz çökmedir” diye konuştu.

Almanya’da yaşayan Kürtlerin “terörist” olarak damgalandığını ve ötekileştirildiğini belirten Meyer devamla şu çağrıyı yaptı: “Kürt bölgesine yaptığım seyahatlerde Almanya’nın Türkiye’ye yaptığı silah ticaretinden rahatsızlığı gördüm. Seyirci kalmanın iyi bir şey olmadığını Alman tarihinden çok iyi biliyoruz. Silah devri kapanmalı.”