Almanya’nın birçok kentinde uluslararası komplo protestosu

15 Şubat uluslararası komployu protesto eylemleri sürüyor. Almanya’nın birçok kentinde düzenlenen eylemlerle komplo kınanırken, 2021 yılının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı olacağı belirtildi.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde ABD Konsolosluğu önünde, 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümü TJK-E’nin organize ettiği bir eylemle protesto edildi.

Bildirilerin okunduğu protesto eyleminde sloganlar atıldı ve yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen komplonun boşa çıkarıldığı belirtildi.

2021 yılının da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük yılı olacağı dile gelen konuşmalar ardından eylem “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de komplo Türk konsolosluğu önünde düzenlenen eylemle protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde yapılan konuşmalarda komplo kınanırken, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Garê’ye yönelik düzenlediği saldırıya karşı tarihi bir direniş sergileyen gerillalar da selamlandı.

Bildirinin de okunduğu eyleme Hamburg DGB, Kürdistan Komünist Partisi, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, Alman anti faşist gruplar da destek verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin olduğu balonların da uçurulduğu eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kahrolsun 15 Şubat komplosu”, “Yaşasın PKK’nin direnişi”, “PKK halktır, halk burada” sloganları atıldı.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de uluslararası komplo protesto edildi. Kürdistanlılar, HBF önünde bir araya geldi.

Eylemde yapılan konuşmalarda komplo kınanırken, Garê direnişi de selamlandı.

DKTM adına eylemde bir konuşma yapan Şirin Amed, “Diktatör Erdoğan’ın kendi insanlarını bile katledecek kadar gözü dönmüştür” dedi. Amed, “zafere” gidenlerin hezimetle geri döndüğünü de vurguladı.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Yaşasın PKK mücadelesi” sloganlar atıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de komployu protesto etmek amacıyla bir miting düzenlendi.

TCŞ ve TEKO-JIN çağrısıyla düzenlenen eylem 17.00’de Duisburg HBF önünde gerçekleşti.

Mitingde TEKO-JIN adına Solin Amara, Amara Çîya ve AGİF Eşbaşkanı Onur Güler birer konuşma yaptılar. 

Amara Çîya konuşmasında "Kürt Özgürlük Hareketi’nin faşist Türk devletiyle girdiği bu tarihi savaş ve hesaplaşma karşısında zayıflamış olan sömürgeci zihniyet, 15 Şubat uluslararası komplonun yıl dönümünde  tüm tekniki imkanlar ve ihanetçi KDP zihniyetiyle birlikte Garê alanına askeri saldırılar ve bombardımanlar gerçekleştirmiştir. İşgal saldırılarında kullanılan hava araçlarının her zamanki gibi Kuzey Kürdistan’dan değil, Güney’den kalkması ihanetin vardığı boyutları bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kürt halkının en değerli evlatlarına yöneltilen bu alçakça saldırı bize şunu bir kez daha kanıtlamıştır: Önder Apo’nun fedailerinin Kürdistan dağlarında yürüttüğü özgürlük mücadelesi Türk sömürgeciliğini ve faşizmini yok olmanın eşiğine getirmiştir. Düşmanın KDP desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılar, bu düşmana son darbeyi vurmanın zamanının geldiğini göstermiştir" dedi.

Solin Amara ise şunları söyledi: “Önderlik sadece Kürt halkının değil bölge halklarının, Ortadoğu ve insanlığın önderidir. Tüm saldırı ve komplolara rağmen Önderlik ve halk birbirinden kopartılamadı ve Önderliğin paradigması etrafında halk ve gerillanın direnişi ile Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.”

AGİF aktivistlerinin de katıldığı eylemde AGİF Eşbaşkanı Onur Güler de bir konuşma yaptı. 15 Şubat uluslararası komployu kınayan Güler, Gare direnişini selamladı.

Eylemde sık sık “Biji serok Apo”, “Terörist Erdoğan terörist Türkiye”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde ise bir komplo konulu bir toplantı düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan toplantıda yapılan konuşmalarda komplo protesto edildi.

Kürdistan Centrum’da yapılan toplantıda Kürt siyasetçi Osman Ergin, Felat Heval ve

PYD adına İsa Rojava birer konuşma yaptı.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de uluslararası komplo protesto edildi.

HBF önünde düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadar Kürtlerin alanlarda olacağı belirtildi.

Açlık grevi direnişlerinin de sahiplenildiği eylemde Garê direnişi de sahiplenildi.

Die Linke Mannheim adına konuşan Roland Schust uluslararası komployu kınadı ve Kürtlerin yanında olduklarını söyledi.

MLPD, ADHF’nin mesajının da okunduğu eylemde bildiriler dağıtıldı. Eylem boyunca, “Biji Serok Apo”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.