YENİLENDİ: Almanya ve İsviçre'de DAİŞ saldırıları kınandı

Almanya ve İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar, DAİŞ çetelerinin son dönemde Avrupa'da gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim şehrinde Avusturya ve Fransa’daki saldırılar protesto edildi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehditlerinin ardından yaşanan saldırılar Hildesheim’de Kürt Demokratik Toplum Merkezi öncülüğünde protesto edildi.

Salzgitter ve Hildesheim’da yaşayan Kürtlerin katıldığı eylemde, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Çevredekiler de eylemcilerle alkışlarla destek verdi.

FRANKFURT

Frankfurt ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar da şehir merkezindeki Hauptwache’de DAİŞ saldırılarını protesto etti.

Viyana, Nice ve Paris’te yaşanan katliamları kınayan Kürdistanlılar, saldırılardan çetelere destek veren Erdoğan’ı sorumlu tuttu.

HAMBURG

Hamburg’da da bir araya gelen eylemciler DAİŞ çetelerinin Avrupa’da gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti. Anti faşist gençlerin de destek sunduğu eylemde yapılan konuşmalarda Viyana saldırısının bizzat Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

MLKP temsilcisi Hüseyin Karlıdağ da konuşmasında Erdoğan’ın tüm insanlığın düşmanı olduğunu dile getirdi.

Eylem “faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla sona erdi.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken'de de Kürdistanlılar ve dostları Paris, Nice ve Viyana'daki DAİŞ saldırılarını protesto etti. 

Şehir merkezindeki Europa Galerinin önünde toplanan kitle sık sık "Terörist Erdoğan" sloganları attı. 

Saarbrücken'de Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada Erdoğan'ın bu tür katliamlarda parmağı olduğunu ve DAİŞ'in tetikçi rolü gördüğünü söyledi. Konuşmada Almanya'nın demokrasi mücadelesi veren güçleri kriminalize etme yaklaşımından da vazgeçmesi gerektiği ifade edildi. 

İranlı bir aktivist ve Ezidi kadınları adına yapılan konuşmaların ardından eylem atılan sloganlarla sona erdi. 

İSVİÇRE

Avusturya ve Fransa'da geçtiğimiz haftalarda DAİŞ'in sivillere yönelik yapmış olduğu katliamlar İsviçre'nin başkenti Bern'de düzenlenen eylemle protesto edildi.

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) öncülüğünde Bahnhofplatz'ta düzenlenen eyleme Kürdistanlı ve Türkiyelilerin yanısıra İsviçreli demokrasi çevreleri de katılarak destek verdi.

Eylemde üzerinde "Erdoğan'ın desteğiyle cihadist grup DAİŞ Avustarya ve Fransa'da sivil katliamlarını sürdürüyor.", "Erdoğan'ın ordusu Avrupa'da katliamlarına devam ediyor.", "Erdoğan insanlık suçu işliyor, katliamlara karşı susmak suça ortak olmaktır." yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Saygı duruşu sonrası Almanca bildirilerin okunduğu eylemde CDK İsviçre adına Nejdet Atalay burada bir konuşma yaptı.

Atalay: "Dün Rojava'da Kürt halkına yönelen Daiş barbarlığı bugün gerek Fransa'da gerekse Avusturya'da  katliamlarla devam etmektedir. Avrupa ülkeleri bugün  Türk devleti ile olan ekonomik, siyasi ve diplomatik ilişkilerini sürdürmeye devam etmektedir. Avrupa devletleri şunu iyi bilmelidir ki  Erdoğan faşizmine verdikleri bu desteği sürdürdükleri sürece bu katliamlar son bulmayacaktır. Buradan tüm Avrupa ülkelerine çağrımızdır  insanlık düşmanı Daiş'e karşı mücadeleyi ortaklaştırarak   Kürt halkının yanında olmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası eylem "Yaşasın enternasyonel dayanışma" sloganlarıyla sonlandırıldı.