Amara Ekin Ceren Toulouse’da anıldı

Aile çevresinden birçok şehidi bulunan Amara Ekin Ceren, ailesinin ve Toulouse’da yaşayan Kurdistanlıların katılımıyla anıldı.

Medya Savunma Alanları’nda 26 Ekim 2023'te kaza sonucu şehadete ulaşan Amara Ekin Ceren (Ajda Çetin) için Fransa’nın Toulouse kentinde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Toulouse Demokratik Kürt Merkezi’nde yapılan anmaya, Amara Ekin Ceren’in ailesinin yanısıra Toulouse Demokratik Kürt Merkezi Meclis üyeleri ve Toulouse’da yaşayan Kurdistanlılar katıldı.

Salonda şehit Amara Ekin Ceren’in yanısıra Kürt Özgürlük Mücadelesinde daha önce şehit düşen 5 kuzeninin fotoğrafları da asıldı.

Anmada Kurdistan Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı’nın şehit ailesine gönderdiği mektup okundu.

Toulouse Halk Meclisi adına söz alan Azad Meletî, aileye ve Kürt halkına başsağlığı diledi. Şehitlerin mücadelesini daha da yükselteceklerini vurgulayan Meleti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her alanda eylemliliklerin büyütülmesi çağrısı yaptı.

Toulouse Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanlarının da birer konuşma yaptığı anma etkinliğinde Şehit Amara Ekin Ceren’in video konuşmaları izletildi.

Şehit ailesi adına konuşan Mizgin Çetin, kardeşinin verdiği özgürlük mücadelesiyle onur duyduklarını ve onun Kurdistan şehidi olduğunu vurguladı.

Anma etkinliği, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.