Amsterdam TCŞ gençliği uzun yürüyüşüne başladı

TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Amsterdam’da uzun yürüyüşe geçti

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwanên Tekoşer) üyesi gençler öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde gerçekleştirilen ağırlaştırılmış mutlak tecrite karşı Hollanda’nın Amsterdam kentinde, uzun yürüyüşe geçti.

Eylemciler yürüyüşlerine başlamadan önce Şehit Erdal Şahin ve Şehit Rojhat Zilan şahsında tüm Kurdistan şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ardından Hollanda Şehit Çekdar Canfeda Gençlik Meclisi adına konuşma yapan Ahmet Şahin şunları belirtti; “İşgalci Türk devleti bunu iyi bilmeli ki bu kara günde ne olursa olsun günümüz aydınlanmayana kadar Kürt halkı olarak alanları terk etmeyeceğiz.  Ne olursa olsun 2024 yılı Önder APO’nun fiziki özgürlük yılı olacaktır” diye belirten Şahin “Bunun için biz Kürt gençleri olarak Amsterdam kentinde alanlara çıktık. Bu eylemlerimiz devam edecektir.”

“Tekrardan belirmek istiyorum, Önder APO fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar ve Kürt sorunu çözüm bulana dek alanları terk etmeyeceğiz, mücadele etmeyi bırakmayacağız” diyen Şahin “Gençlik Önder APO’nun fedaisidir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Zaandam derneğinin önünde yürüyüşe başlayan kitle, Amsterdam şehir istasyonuna kadar yürüyüşlerine devam edecek.