Ararat Zerzan için Stockholm'de anma ve taziye

1 Eylül 2020’de Medya Savunma Alanları'nda şehit düşen Berivan Önal (Ararat Zerzan) İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin dün, yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladığı Berivan Önal, Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine düzenlenen anma ve taziye Önal ve devrim şehitleri için düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Önal'ın yaşam ve mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminden sonra toplantının moderatörlüğünü yapan Amara Kadın Meclisi'nden Ayşe Göktepe, son dönemlerde gerillaların Türk devletinin saldırılarına karşı büyük direnişler gösterdiğini söyledi.

GÖKTEPE: ŞEHİTLERİN KAHRAMANLIĞI BİZLERİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE DAHA DA YAKINLAŞTIRIYOR

Düşmanın saldırılarına karşı direnişin güçlenerek sürdüğünü söyleyen Göktepe, “Kürt kadınlarının kahramanlıkları dünyaya nam salmıştır. Bunlardan en önde olanlardan biri de heval Berivan'dı. Onların kahramanlıkları bizi özgürlüğümüze daha da yakınlaştırıyor” dedi.

Stockholm Demokratik Kürt Merkezi Eşbaşkanı Mirhem Yiğit, Berivan Önal'ın şahsında Kürdistan şehitlerini andı.

Yiğit, “Şehitler için ne yapsak, adlarını dağlara, parklara ve taşlara altın harflerle yazsak azdır” dedikten sonra Kürtlerin gösterdiği kahramanlık ve cesaretle dünyanın gündeminde olduklarına vurgu yaptı.

MORAD: GERİLLALAR DÜŞMANA AĞIR KAYIPLAR VERDİRDİ

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) İsveç Eşbaşkanı Zeyneb Morad, gerillaların Kürdistan dağlarında düşmana ağır kayıplar verdirdiğini ve Avrupa'da yaşayanların şehitler sayesinde rahat bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

Kürt halkının özgürlük mücadelesinde yeni şehitler verdiğini hatırlatan Morad, şehitlerin Kürt halkının ulusal değerleri olduğuna vurgu yaptıktan sonra “Şehitler sayesinde yeni bir kimlik kazanıyoruz ki bizim için çok önemlidir. Gerilla ve şehitler her gün düşmanın sürdürdüğü askeri, siyasi ve psikolojik savaşa karşı direniyor. Kahramanlarımız olduğu için alnımız açık ve gururluyuz” dedi.

KARAMUS: ŞEHİTLER, İŞGALCİLERİN KÜRTLER ARASINDA ÇİZDİĞİ SINIRLARI ORTADAN KALDIRIYOR

KNK Genel Eşbaşkanı Ahmet Karamus, konuşmasına KNK adına Önal ailesine ve Kürt halkına başsağlığı dileklerini ileterek başladı. Şehitlerin işgalcilerin Kürtler arasında çizdikleri sınırları ortadan kaldırdıklarına dikkat çeken Karamus, “Hangi parçadan ve nerede olursa olsun şehitler Kürdistan halkının ortak değeridir. Kürdistan'ı temsil ediyorlar” şeklinde konuştu.

Kürt kadınları ve gençlerinin dağa zorla kaçırıldığı iddiaların psikolojik savaşın bir parçası olduğuna dikkat çeken Karamuş, “Bunlar çok vicdansız ve ahlaksız iddialar. Bu gençler hangi yaşta olurlarsa olsunlar kendi iradeleriyle ideallerini gerçekleştirmek için mücadele katılıyorlar... Kürt halkının özgürlüğü için canlarını veriyorlar” dedi.

KASIRGA: ŞEHİTLER TÜM İNSANLIĞIN ONURLARINI KURTARIYOR

Stockholm Belediyesi'nin Sosyal Demokrat İşçi Partisi Grup Başkanı Kadir Kasırga, şehitlerin sadece Kürdistan'ın değil tüm insanlığın onurları kurtardıklarını söyledi. Şehitlerin sadece Kürdistan'ın değil, insanlığın bayrağını yükselttikleri değerlendirmesini yaptı.

Kasırga konuşmasını “Şehitler unutulmayacak ve bizlerin mücadelesinde yaşayacaklar. Şehitler ölmez” diyerek sonlandırdı.

İsveç Demokratik Kürt Merkezi Eşbaşkanı Nadia Saleh, şehit Ararat'ın şahsında tüm şehitleri saygıyla selamladığını söylediği konuşmasında şunları kaydetti.

“Şehitlerimiz 50 milyon Kürdün şehitleridir. Bir ulusun şehitleridir. Şehitler sayesinde düşman irade ve onurumuzu kıramamıştır. Şehitler milletin kimliğidir. Şehitlerin vasiyetlerini yerine getirmeyen Kürt değildir, PKK'li değildir. Bu temelde şehitlerin yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz.”

ALTUN: TÜM GÜCÜMÜZLE ŞEHİTLERİN YOLUNDA MÜCADELEYE KATILMALIYIZ

İsveç Demokratik Kürt Merkezi Eşbaşkanı Rıdvan Altun, şehitlerin Kürdistan'da yeni yaşam tohumları ektiklerine ve Kürt Halkının kurtuluşu için canlarını verdiklerini belirtikten sonra “Tüm gücümüzle şehitlerin yolunda mücadeleye katılmalıyız. Şehitler sadece Kürtler için değil tüm insanlık için canlarını verdiler” dedi.

Şehit Berivan Önal'ın kuzeni Gazeteci Yusuf Önal, Berivan'la birlikte büyüdüklerini ve aynı okullarda öğrenim gördüklerini belirttikten sonra kuzeninin tüm Kürt halkının şehidi olduğunu söyledi.

Stockholm'un Fridhemsplan semtindeki dernek binasında bugün (cumartesi) saat 12.00'de başlayan taziye 28 Şubat Pazar günü saat 18.00'e kadar devam edecek.