Arjantin'de Paris şehitleri anıldı

Arjantin'in pek çok merkezinde Paris katliamları protesto edildi, katledilen şehitler anıldı.

Arjantin'in Buenos Aires, Cordoba, Villa Guardini gibi farklı birçok merkezinde 9-13 Ocak tarihleri arasında Paris Katliamı ile ilgili eylem ve anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Cordaba, Villa Gardini'deki anma etkinliklerinde Paris'te yaşanan 23 Aralık ve 9 Ocak katliamlarında şehit düşen Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evîn Goyî, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl şahsında Kurdistan Devrim şehitleri anıldı. Sakine Cansız ve Evin Goyi'nin mücadelelerinin anlatıldığı video gösterimlerinin yanı sıra Nagihan Akarsel'in de mücadelesini anlatan bir yazı okundu.

Buenos Aires şehrinde ise 12 Ocak Günü Plaza De Mayo Annelerinin geleneksel olarak her perşembe kayıpların akıbetini sormak için yaptıkları eylemde bu hafta Paris Katliamı şehitleri anıldı. Yapılan konuşmalarda Paris katliamlarının aynı güçler tarafından gerçekleştirildiği ve bu cinayetlerin aydınlatılmasında Fransa devletinin sorumluluklarına vurgu yapıldı. Eylemin sonunda "Kurdistan şehitleri buradadır. Şimdi ve her zaman" sloganı atıldı.

Aralarında Memoria Verdad Y Justicia, Plazo De Mayo Anneleri, Halk Eğitim Grubu Pañelos en Rebeldia, Eski Tutuklu ve Kayıplar Hareketi, Ni Una Menos, Nunca Mas, İşçi Partisi, Kadınlar İçin Özgürlük, Serpaj  gibi  birçok parti, hareket ve örgütün imzası ile Fransa Konsolosluğu önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Paris'te yaşanan katliamların aydınlatılmasını talep eden eylemciler, taleplerini ve organizasyonların imzasını taşıyan bir mektup ve dosya bırakarak Fransa elçiliği ile bir görüşme talebinde bulundu. Dosya Elçilik Birinci Sekreteri Virginia Reynal tarafından kabul edilerek, önümüzdeki günlerde bir randevu verileceği belirtildi. Eylem "Jin Jiyan Azadî" sloganı ile tamamlandı.