Aşağı Saksonya ve Berlin'de uzun yürüyüş başladı

Aşağı Saksonya ve Berlin'de, 15 Şubat Komplosu ile tecride karşı uzun yürüyüş başladı.

Almanya’nın Niedersachsen (Aşağı Saksonya) eyaletinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridi ve 15 Şubat Uluslararası Komplosu'nu kınamak amacıyla 3 günlük uzun yürüyüşün startı verildi.
Langenhagen ve Hannover arasında bugün 10 kilometre yürünecek.


Langenhagen tramvay garının son durağının önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları, yürüyüş başlamadan önce kısa açıklama yaptı, ardından özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu.
Almanca pankartlar ve TEV-DEM bayrakları taşıyan kitle, müzik ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yağmurlu havadaki yürüyüşe 150 kişi katıldı.


Langenhagen şehrin içinden geçerken büyük bir ilgi ile karşılaşan yürüyüşçüler, Hannover’deki tren garının önünde bekleniyor ve yürüyüşün bugünkü etabı burada sona erecek.
Aşağı Saksonya’daki yürüyüş yarın saat 11.00’de Laatzen Leine Center'ın önünde başlayacak. Kitle yarın Hannover tren garına kadar yürüyecek. Üçüncü günde ise yürüyüş Hannover tren garının önünde saat 11.00'da başlayacak ve eyalet parlamentosuna kadar sürecek. Parlamentonun önünde bir saatlik miting gerçekleşecek ve parlamentoya hazırlanan dosya verilecek.

BERLİN
Başkent Berlin'de uluslarası komployu protesto amacıyla yapılacak olan 2 günlük uzun yürüyüş Kreuzber-Kottbuser Tor'dan başladı.
Saygı duruşunun ardından yürüyüşe geçen kitle, yağmura rağmen coşkuyla ve 'Bijî Serok Apo' sloganları eşliğinde yürüyor.
Eylem Tertip Komitesi, Berlin ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarını eyleme katılmaya ve destek vermeye çağırdı.