ATİF: Medya Halk Evi’ne polis baskınını kınıyoruz

Nürnberg’deki Medya Halk Evi’ne polisin baskın düzenlemesini kınayan ATİF, “Tüm ilerici göçmen ve yerli kurumları bu baskına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Nürnberg’de 7 Mayıs sabahı polis tarafından basılan Medya Halk Evi’ne dönük yazılı açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, “Nürnberg’de 7 Mayıs sabahı polis tarafından Medya Halk Evi’nin kapıları kırılarak basıldığı, dernek tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu. Eş zamanlı olarak Kürt siyasetçi Makbule Kartal’ın evi de basılmış ve evdeki misafir gözaltını alınmıştır” denildi. 

Açıklamanın devamında şunlara dikkat çekildi: 

“Alman devletinin devrimcilere, Komünistlere ve Kürt siyasetçilerine yönelik saldırıları her gün artmaktadır. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta sokağa çıkan işçi ve emekçilere saldıran ve yüzlercesini tutuklayan polis, bugünde tekrar Almanya'daki Kürt halkının öz örgütlenmeleri olan derneklere saldırmıştır. Yapılan bu baskınlar ve tutuklamalara artık gelenek haline getirilmiştir. Her yıl onlarca dernek basılmakta, birçok Kürt siyasetçi göz altına alınmakta ve yıllarca cezaevinde tutulmaktadır. Birçok yürüyüş ve miting keyfi olarak yasaklanmaktadır.

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) olarak; Alman polisinin Nürnberg’deki Medya Halk Evi derneği ve Makbule Kartal’ın evine yönelik baskını kınıyor, tüm ilerici göçmen ve yerli kurumları bu baskına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.”