GÖRÜNTÜLÜ

Atina’da “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” yürüyüşü

Yunan dost kurum ve kişiler öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kurdistan Demokratik Kültür Merkezi ve Yunanistan’da faaliyet gösteren solcu, anarşist, ekoloji, spor ve yerel dayanışma gruplarının katılımıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştirildi. Akademia Meydanından yürüyüşe geçen kitle, Türk Konsolosluğunun önünde açıklamalar yaparak ve oturma eylemi düzenleyerek yürüyüşlerini tamamladı.

‘AN BE AN TECRİDE KARŞI BÜYÜYEN DİRENİŞİ ÖRGÜTLEMEKLE GÖREVLİYİZ’

Merkez adına söz alan Serhat Çiya, şöyle konuştu: “Önder Apo’ya yönelik tecrit 25 yıl, 3 ay, 12 gündür devam ediyor. Önder Apo’nun orada geçirdiği her saniye tarihi önemde bir zaman dilimine tekabül ediyor. O yüzden tecridin zamanını ifade ederken saat saat dile getirmek, bunun bilincinde olmak yurtseverliğin ve Önder Apo dostluğunun gereğidir. Burada Önder Apo için yürümeye gelen herkes, aynı zamanda Önder Apo’nun paradigmasını inşa etmekle de görevli olan kimselerdir. Bu sebeple rolümüz yürümekten ibaret değil, aynı zamanda daha fazla büyümeli, sayımızı arttırmalı, Önder Apo’nun demokratik ulus inşasını gerçekleştirmeli ve tecride karşı an an büyüyen bir direnişi örgütlemekle görevliyiz. Önder Apo yurtseverliği ve dostluğu bunu gerektiriyor.
Görünen o ki, Önder Apo’ya karşı uluslararası komployu hazırlayanlar ve İmralı soykırımını yürütenler, komployu değişik biçimlerde sürdürmeye devam ediyorlar. Tecridi dünyaya duyuran Özgür Basın merkezine ortak operasyon düzenleyip tecritle ilgili tüm haber ve hakikatlerin topluma ulaşmasını engellemek istiyorlar. Türkiye faşist rejimi de aynı gün oradaki Özgür Basın çalışanlarına operasyon düzenledi.”

‘KAMPANYA ULUSLARARASIDIR, ÇÜNKÜ ÖCALAN’IN ÇÖZÜMLERİ ULUSLARARASIDIR’

Abdullah Öcalana Özgürlük İnisiyatifi destekçisi Beja P. ise, uluslararası “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyasının toplumsal hareketleri, siyasi partileri, sendikaları, aktivistleri, aydınları ve dünya çapındaki milyonlarca Kürt dostlarını ortak bir hedef etrafında birleştirdiğini söyledi. “Kampanya uluslararasıdır” diyen Beja P. Devamla “Çünkü Kürt sorunu uluslararası bir sorundur. Öcalan'ın çözümleri uluslararasıdır. Onun Kürt sorununa siyasi bakışı, Türkiye ve komşu ülkelerdeki yüzyıllık savaş ve baskıya son verebilir. Çözümlemeleri çağımızın büyük krizlerine alternatifler arayan insanlara bir model haline gelmiş durumda. Yine Sayın Öcalan’ın teorileri, dünya çapında kendi kaderini tayin etme, kadınların özgürlüğü ve her türlü eşitsizlik ve sömürüye son verilmesi için mücadele edenlere ilham veriyor” diye konuştu.
Beja P., Abdullah Öcalan’ın Türkiye'de onlarca yıldır devam eden Kürt sorununa adil ve demokratik bir siyasi çözüm bulunmasında rol oynamasına imkan verecek fiziki koşullarının sağlanarak serbest bırakılmasını istedi.

RiseUp4Rojava İnisiyatifi adına yapılan Yunanca açıklamada ise, Abdullah Öcalan’ın, Kurdistan dağlarından 2012'den bu yana direnenlerin kontrolündeki Rojava’ya kadar Demokratik Modernite paradigması ışığında bir toplumsal örgütlenme modeli inşa ettiği ifade edildi. Devamla, “75 yaşındaki siyasi tutsak Öcalan'ın serbest bırakılana kadar, ezilen Kürt halkıyla, Kurdistan dağlarındaki gerillayla ve Rojava Devrimiyle dayanışma içinde olacağız“ denildi.