Atina’da gençlerin yürüyüşü sona erdi

Üçüncü günde yürüyüşlerini sonlandıran gençler, “Direnişimiz Önderliğin fiziki özgürlüğüne kadar sürecektir" vurgusunda bulundu.

Yunanistan'ın başkenti Atina’da Kürt gençleri’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı başlattıkları kitlesel yürüyüş, 3’üncü günde sona erdi.

Lavrio'dan başlatılan yürüyüş, yüzlerce Kürt, Yunan ve enternasyonal devrimci Akademia'da bir araya gelerek Türk Konsolosluğu'na doğru tekrar yürüyüşe geçti.

Yol güzergahında yoğun ilgi ile karşılaşan eylemciler, sık sık "Bijî Serok Apo" , "Kahrolsun komplo" , "Bê Serok jiyan nabe" , "Faşist Erdoğan" ve "Terörist Türkiye" sloganları eşliğinde Türk Konsolosluğu önüne geldi. Burada Türk devleti aleyhine sloganlar atıldı. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yapıldı.

Eylemciler adına açıklama yapan Kürt siyasetçi Hüseyin Arasan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük yapılan uluslararası komployu kınayarak şöyle devam etti: "Bu komplo Serok Apo şahsında Kürt halkına yapılmış bir komplodur. Önderlik şahsında tüm Kürtleri yok etme politikasıdır. Serok Apo ve Kürt halkı bu kirli komploya karşı büyük bir direniş ve kararlılıkla karşılık vermektedir. Komplocu, sömürgeci, soykırımcı ulus devletler bizim mücadelemiz karşında yenildi. Direnişimiz Önderliğin fiziki özgürlüğüne kadar sürecektir."

Basın açıklaması ardından kitle 3 günlük yürüyüşün ardından sloganlar eşliğinde Lavrio Kampı’na geri döndü.