Atina’da kitlesel yürüyüş

Atina’da Türkiye Konsolosluğu’na yürüyen yüzlerce kişi, KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini selamladı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Akademia Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, düzenledikleri yürüyüş ile KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme ve İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini sahiplendi.

Kürdistan Kültür Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri, PKK ve KCK bayrakları ile Türk devletinin işgal saldırılarının kınandığı İngilizce, Kürtçe ve Yunanca yazılı pankartlar taşındı.

Atina’nın ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüşte, sık sık “Katil, faşist Erdoğan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana PKK” sloganları atılırken, çevreden geçen halkın da alkışlarla eyleme destek verdiği görüldü.

Yürüyüş, Türkiye Konsolosluğuna kadar sürdü. Polislerin adeta ablukaya aldığı konsolosluk önünde Kürdistan Kültür Merkezi adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgal saldırıları kınandı, saldırılara karşı direniş mesajı verildi.