Atina'da protesto eylemi

Türk devletinin Kürdistan’da kimyasal kullanımı ve Şengal’e saldırıları yanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, başkent Atina’da protesto edildi.

Yunanistan'ın başkenti Atina’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırısı ve Kürdistan’a kimyasal gaz saldırılarını kınamak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Atina'nın Akademiya binası önünde başlayan yürüyüş Türk Konsolosluğu yakınlarına kadar sürdü.

PKK ve KCK bayrakları taşıyan halk, “Bijî Serok Apo , “Faşist Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları attı. Şengal'e ve gerilla alanlarına yapılan saldırılara dönük bildiriler de dağıtıldı.

Eylem esnasında gençler, giydikleri beyaz tulum ve taktıkları gaz maskeleriyle Türk devletinin kimyasal gaz kullanımına dikkat çekti.

Eylemciler Türk Konsolosluğu önüne kadar yürümek istedi ancak Yunan polisi engelledi. Bunun üzerine konsolosluk yakınlarında basın açıklaması yapıldı

Okunan bildiriden sonra Kürdistan Kültür Merkezi Eşbaşkanı Erkan Erenci söz aldı.

Erenci şunları belirtti: "10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük günü dolayısıyla Avrupa da çalışmalar başlatıldı. İngiliz sendikaları başta olmak üzere Avrupa da birçok kurum ve sendika bu kampanyaya destek verdi. Yine bin 3 aydın, yazar ve aktivist, yaptıkları çağrı ve kampanyalar ile PKK'nin ‘terör listesi’nde çıkarılması için çalışmalar yaptılar. Ama TC saldırılarına devam ediyor. Gerilla alanlarında kimyasal gaz kullanıyor ve son dönemde Şengal'e üst üste hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda iki yurttaşımız şehit düştü. Avrupa devletleri bu saldırılara sessiz kalıyor. Yine Önderlik üzerindeki tecride göz yumuyor. Fakat Önderlik tüm dünya halklarına mal olmuştur. Türk devleti ise çok çaresiz ve acizdir. Bu yüzden küçük bahanelerle disiplin cezası veriyor fakat biz Önderliğimizin yolundayız. Tecridi ve yürütülen katliamları kınıyoruz."

 Basın açıklaması "Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Şehîd namirin" sloganlarıyla sona erdi.