Atina ve Stuttgart’ta işgal saldırıları protesto edildi

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Almanya’nın Stuttgart kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da kitlesel yürüyüş gerçekleştiren yüzlerce kişi, Türk devletinin Rojava’ya dönük işgal saldırıları protesto etti.

Kürdistan Kültür Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla Atina Belediyesi önünde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra anarşist ve sol, sosyalist gruplar, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG/YPJ bayrakları ve Türk devletinin işgal saldırıları ile Onur Direnişi’ni anlatan İngilizce ve Kürtçe pankartların taşındığı yürüyüş, işgal saldırıları ile İran rejiminin Kürt halkına dönük saldırılarını kınayan sloganlar eşliğinde kentin ana caddeleri boyunca devam etti. Yürüyüş boyunca işgal saldırılarına ilişkin Yunanca bildiriler de dağıtılırken, çevreden geçen halkın da alkış ve ıslıklarla yürüyüşe destek verdiği görüldü.

Syntagma Meydanı önünde sona bulan yürüyüşün ardından Kürdistan Kültür Merkezi ve sol, sosyalist gruplar adına konuşmalar yapıldı.

Eylem, konuşmaların ardından sloganlarla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Rotebühlplatz’da “Dünyanın en güzle kadınları en çirkin erkeklerini yendiler” sloganı ile Rojava’da devam eden işgali protesto etmek için Defend Rojava Stuttgart platformu kadınları öncülüğünde bir miting gerçekleştirdi.

Mitingde bir konuşma yapana Die Linke Milletvekili Heike Hänsel “Medya Kuzey Suriye hakkında haber yapmıyor. En son ne zaman Kuzey Suriye hakkında bir haber okudunuz? Resmi olarak silahların sustuğu söyleniyor fakat savaş devam ediyor. Türkiye’nin İslamist gruplarla bir olup insanları katlettiği susuluyor. Türkiye bombalamaya devam ediyor ve her gün insanlar siviller ölüyor

Alman hükümetinin savunduğu fakat ayaklarının altına altığı insani değerler için burada durmaktayız ve hepinizi davet ediyoruz. Savaş sizin paranız, vergilerinizle yapılıyor. Bu yüzden hepinizin eylemlere katılmalısınız” dedi.

Die Linke’den meclis üyesi Laura Holding ise şöyle konuştu: “Siz kadınlar için cesaret sağlamak istiyorum. Yalnız değilsiniz, tüm dünyadaki kadınlarla sizinle dayanışmada. Stuttgart’tayız fakat burada olmayan kadınlar da sizinle, sizi düşünüyor, farklı şekillerde size yardım ediyor. Silahınız sevgidir, insanlara sevgidir, çocuklarınıza sevgidir. Sizlere güç kuvvet ummuyorum ve burada olduğunuz için teşekkür ediyorum.”

Şengalli bir genç kadın ile Aktionsbündins 8 Mart Platformu ve Frauenbundes Stuttgart adına konuşmalar yapıldı.

Mitingde sık sık “Hoch die Internationale Solidarität, Jin Jiyan Azadi, Bibi Berxwedana Rojava” sloganları atıldı.