Avrupa'da gençler Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için alanlarda-YENİLENDİ

Kürt gençleri, Avrupa kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler, Rhein Nehri'nin kenarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Şehrin en işlek bölgesinde gerçekleştirilen eylemde Kürt Halk Önderi'nin fotograflarının bulunduğu bayraklar taşındı.

Eylemde sık sık “Bijî Serok APO”, “Es Lebe Öcalan” ve “Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” sloganları atıldı.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin'de TekoJIN ve TCŞ aktivistleri öncülüğünde “Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” şiarıyla ile bir eylem düzenledi.
Miting Alexanderplatz'da başladı. Eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın posterlerini taşıyan gençler, "Free Öcalan" yazılı pankart açtı. Eylemde sık sık Almanca ve Kürtçe “Bijî Serok APO" sloganları atıldı.
Yaklaşık bir saat süren eylem sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde TCŞ ve TekoJIN aktivistleri ve enternasyonalist gençlerin katılımı ile Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için eylem düzenlendi.
“Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” şiarıyla bir araya gelen gençler, tecridin kaldırılması ve Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü istedi.

Vie Port merkezde saat 19:00’da gerçekleştirilen eylem bir yürüyüş ile başladı. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının taşındığı eylemde sık sık ‘Bijî Serok APO’, ‘Be Serok Jîyan Nabe’ ve ‘Katil erdogan’ sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından bir de Fransızca basın açıklaması gerçekleştiren eylemciler, Fransa devletinin Kürtlere yönelik kirli siyasetini protesto etti.

EVRY

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Evry bölgesinde bir basın açıklaması düzenledi.

“Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne” şiarıyla bir araya gelen Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi TCŞ aktivisti gençler, tecridi protesto etti.
AKP-MHP iktidarının uyguladığı ağırlaştırılmış tecridi kabul etmediklerini belirten eylemciler, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Şengal direnişine ilişkin bir eylem gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Öcalan özgürleşene kadar durmaksızın eylemde olacağını belirten gençler, Irak hükümetinin Şengal halkına yeni bir ferman niteliği taşıyan anlaşmasını da kabul etmediklerini belirtti. Gençler “Şengal direnişi direnişimizdir” dedi.

Yaklaşık bir saat süren eylem “Bijî Serok APO” ve “Bijî Berxwedana Şengale” sloganlarıyla sona erdi.