Avrupa’da işgal protestoları dinmiyor-YENİLENDİ

Yunanistan'ın başkenti Atina, Fransa’nın Toulouse kentinin yanısıra, Almanya ve İsviçre kentlerinde bugün de alanlara çıkan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP'nin ihanetini protesto etti, gerilla direnişine destek çağrısı yaptı.

Avrupa kentlerinde işgal saldırılarına karşı HPG gerillaları ile dayanışma eylemleri ikinci gününde sürüyor.

Yunanistan, Almanya ve İsviçre kentlerinde Türk devletinin KDP’nin işbirliğiyle Medya Savunma Alanlarına saldırıları bugün de protesto edildi.

ATİNA

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Derneği, işgalci Türk ordusunun KDP işbirliğiyle Zap, Avaşîn ve Metîna'ya yönelik saldırılarını Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirdiği yürüyüş ile protesto etti.

Atina Akademisi önünde başlayan yürüyüş, Türkiye Konsolosluğu önünde son buldu. Yürüyüşe enternasyonal devrimcilerin yanı sıra çevrede bulunan yurttaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş güzergahı ve Konsolosluk önündeki yoğun polis önlemleri dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PKK bayrakları ve KDP-TC işbirliğine dikkat çeken "Bimre îxanet" yazılı pankart açan kitle sık sık, "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Bijî berxwedana gerîla", "Dîsa dîsa serhildan Serokê me Öcalan" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, Türk ordusunun işgal operasyonlarının yeni olmadığı, 40 yıldır devam eden saldırıların gerilla direnişi ile boşa çıkarıldığı belirtildi. KDP'nin ihanet içerisinde olduğuna vurgu yapılan açıklamada topyekun saldırıların topyekun direniş ile yenilgiye uğratılacağına işaret edildi. Açıklamada tüm demokratik kurum ve kuruluşlara gerilla direnişine destek çağrısı yapıldı.

KASSEL

Almanya'nın Kassel kentinde halk, işgalci Türk devletinin 17 Nisan gece saatlerinden beri Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırısı ve Irak ordusunun Geliyê Şîlo ile Sikêniye köyü alanlarında bulunan YBŞ, YJŞ noktalarına saldırısını protesto etmek amacıyla alanlara indi.

DTKM çağrısı üzerine çok sayıda Kürdistanlının yanı sıra enternasyonalist aktivist ve kurumların katıldığı eylemde, kurumlar adına yapılan açıklamalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı. Çevreden yoğun ilgi gören eylem, “Hoch die internationale Solidarität”, “Kinder Mörder Erdogan” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları eşliğinde saatlerce devam etti. 

HANNOVER


Hannover’de Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılar 2. gününde de protesto edildi.
NAV-DEM Hannover öncülüğünde yapılan eylemde Almanca bildiriler dağıtıldı.

KDP'nin Türk devleti ile işbirliği içinde olması kınandı. Saldırılar sürdüğü sürece Avrupa'nın her yerinde protesto eylemlerinin aralıksız sürdürüleceği mesajları verildi.
NAV-DEM Hannover, ATİK, Ronahî Kadın Meclisi ve Womend Defend Rojava adına yapılan konuşmaların ardından, "Bimre xiyanet", "Bijî berxwedana gerîla" sloganları ile sona erdi.

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde Kürt Toplum Merkezi tarafından Türk devleti ve Barzani Ailesi’nin ortaklaşa Medya Savunma Alanlarına saldırısı bir miting ile protesto edildi.

Bugün saat 18:00 Kilianzplatz’ta bir araya gelen Kürdistanlılar ellerinde pankart tutarak, “Terörist Erdoğan”, “Bimre xiyanet”, “Çocuk katili Erdoğan” sloganları attı.

Mitingde Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Şevket Çelik bir konuşma yaparak ”Tüm Kürtlere, KDP ihanetine karşı birlik olmaları çağrısı yaptı.

Çelik, Şengal’e yönelik saldırılara da dikkat çekerek DAİŞ çetelerine direnmeyip kaçan Irak ordusu ve KDP, Türk devletinin isteği ile bizzat kendileri Êzidî halkımızı soykırımdan geçirmek istiyorlar” dedi.

TOULOUSE

Güney Fransa’nın Toulouse kentinde TC ve işbirlikçisi KDP'yi protesto mitingi yapıldı. Kürdistan halklarına yapılan hunharca ve ahlak dışı saldırıların halk tarafından kabul edilmeyeceği belirtildi.

“Halk, ne TC-MHP ne de KDP gibi diktatör zihniyetlerin saldırıları bizi yıldıramaz; Kürdistanlı halkları kabullenene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız” kararlılığı, yapılan konuşmalarla dile getirildi.

Miting "Bijî berxwedana gerîla", “ Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.

BIEL

Akşam saat 18.00'de merkez tren istasyonu önünde Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarının teşhir edildiği pankart ve dövizlerle bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşen savaşçılar şahsında bir dakikalık saygı duruşu sonrası Biel Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Ahmet Kaya bir konuşma yaptı. 

Kürt halkının geleceğinin bir ailenin kişisel çıkarları uğruna feda edilmeyeceğinin altını çizen Kaya, "Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğünün sağlanması temelinde Kürt halkının çocuklarının vermiş olduğu mücadeleye karşı ihanet çizgisinde yürütülen bu saldırı konseptini teşhir etmeyi sürdüreceğiz. Kürt halkı olarak nerede olursak olalım işgal ve katliam temelinde sürdürülen bu saldırılara karşı gerilla mücadelesinden taraf olacağız" diye konuştu.

Bern bölge meclisleri adına konuşan Burhan Kocaman da, Kürt ulusal birliğinin sağlanması temelinde sürdürülen mücadelenin sahiplenilmesi çağrısını yenileyerek "İşgali ve katliamı hedefleyen ve hazırlığının çok önceden yapıldığı açıkça ortada olan bu saldırı konseptine karşı mücadelemiz sürecektir. İhanetçi güçler gerilla mücadelesinin topyekun sahiplenildiği an kaybetmeye mahkum kalacaktır" dedi.

Almanca ve Fransızca bildirilerin okunduğu eylem, "Dem dema azadiyê ye" hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.

CHUR

Kürdistanlıların bir diğer eylem alanı Chur kentiydi. Kent merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi. Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı ihanet çizgisinin teşhir edildiği sloganların atıldığı eylemde Kürt Toplum Merkezi adına Kureyş Doymaz bir konuşma yaptı.

Almanca bildirilerin okunduğu eylem uzun süre atılan sloganlarla sonlandırıldı.   

LİMASOL

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'nin çağrısıyla Kürdistanlılar, Kıbrıs'ın Limasol kentinde faşist TC öncülüğünde başlatılan soykırım ve işgal girişimine karşı yürüyüş ve miting düzenledi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'nin çağrısıyla Teofilos Kürt Kültür Merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Moloz Park'a kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla", "Bimre xiyanet", "Bijî HPG", "Faşist TC", "Diktatör Erdoğan" sloganları ile Çerxa Şoreşê marşı seslendirilerek, bildiri dağıtıldı. Moloz parkta yürüyüşü sonlandıran protestocular, burada miting yaptı.

Mitingde Kıbrıs Kürt Halk Meclisi'nin hazırlamış olduğu bildiri okundu. Ardından söz alan Kürt siyasetçi Lezgin Serhat, gerilla direnişini selamladı.

Serhat, şunları söyledi: "Kendi aile çıkarlarını, şahsi menfaatlerini ve maddi çıkarlarını düşmanımıza peşkeş çeken ihanet cephesi hiçbir zaman kazanamayacaktır. Bugüne kadar ihanetini gizli saklı yapmaya çalışan zihniyet, tüm dünyanın gözü önünde düşmanımızın cephesine su taşımaktadır. Biz bu zihniyeti ve ihanetçi çizgiyi tarihten de çok iyi biliyoruz. Bugün Rojava'da onurlu Kürt'ün kazanımlarına karşı kirli oyunlara alet olan ve Şengal'de Êzidî halkını DAİŞ'lilere teslim edip kaçan, kardeş kanı dökülmesin diye panzerlerin önüne geçen gerillaları alçakça katleden zihniyet, bugün onurlu ve kahraman Kürt halkının çocuklarına karşı açıktan savaş yürütmekte. Kendi halkına ihanet eden, kendi iradesini Kürt halkının düşmanlarına teslim eden zihniyet ile Kürt halkının düşmanları aynı kefede durmaktadır.

Bugün alanlara çıkan  yurtsever halkımız, savaş karşıtı olan tüm dostlarımız şunu çok iyi bilsin ki, gün onurunu koruma günü, gün Kürdistan dağlarında düşmana ve ihanet çizgisine karşı kahramanca savaşan gerillaların direnişini sahiplenme günü, gün ihanete dur deme günü, gün her zamankinden daha fazla mücadeleyi büyütme günü, gün tüm alanları Newroz ruhu ile serhildana çevirme günüdür."