Avrupa’da Kürtler Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ayakta-YENİLENDİ-I

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları İtalya’nın başkenti Roma, Almanya’nın Bielefeld, Saarbrücken, Avusturya’nın başkenti Viyana, Graz ve Hollanda’nın Amsterdam düzenlenen eylemlerle işgal saldırıları protesto edildi.

İtalya’nın başkenti Roma, Almanya’nın Bielefeld, Hollanda’nın Amsterdam kenti ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Roma Kürt Meclisi’nin organize ettiği eyleme onlarca kişi katıldı.

Eylemde Roma Kürt Meclisi adına Osvaldo Giurana bir konuşma yaptı. ABD başkanı Joe Biden ile Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan arasındaki ilk resmi telefon görüşmesinden sonra Türk ordusunun  işgal saldırıları başlattığını söyledi.

İşgal saldırılarının 24 Nisan’da başlamış olmasının tesadüf olmadığını da vurgulayan Giurana, faşist Türk devletinin uluslararası hukukunu açık bir şekilde ihlal ettiğini belirtti.

Eylemde, “Güney Kürdistan’ın Türk işgalini durdurun”, “Türk rejimi ile işbirliğini durdurun”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana PKK” sloganları atıldı.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda işgal saldırıları sürdükçe direnişin aralıksız bir şekilde devam edeceği belirtildi. Bölge devletlerinin sessizliğinin saldırıları onaylamak anlamına geldiği de vurgulanan konuşmalarda derhal işgalin sonlandırılması ve DAİŞ, AKP, MHP iktidarına verilen desteğin sonlanması gerektiği dile geldi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da TCŞ ve TekoJIN’ın çağrısı ile Stephansplatz’da bir eylem düzenlendi.

Türk devletinin işgal saldırılarının protesto edildiği eylemde, “Biji berxwedana gerilla”, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” ve “Bjî berxwedana Metina” sloganları atıldı.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam kentinde de Kürdistanlılar Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Dam Meydanı’nda düzenlenen eylemde DEM-NED adına konuşan Hüseyin Yıldız, saldırılara karşı örgütlü mücadeleye ve Kürtlerle dayanışma içinde olmaya çağırdı.

Eylemde okunan bildiride de saldırı için 24 Nisan tarihin seçilmesinin tesadüf olmadığı dile geldi. Eylem sloganlarla sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Kürdistanlılar, Herrengasse’de düzenledikleri eylem ile Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Eylemde bildiriler dağıtılıd ve okundu.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürdistanlılar işgal saldırılarına karşı alanlardaydı.

Europagaleri’nin önünde düzenlenen eylemde Avrupa’nın saldırılara karşı sessizliği protesto edilirken, gerilla direnişi de selamlandı.

Eylem, “Berxwedan jiyane” sloganları ile sona erdi.