Avrupa'daki Kürtler ABD ve Türk devletini protesto etti

Almanya Frankfurt, Düsseldorf ve Danimarka Kopenhag'daki Kürdistanlılar, ABD ve Türk devletini protesto etmek için alanlara çıktı.

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, ABD'nin PKK öncü kadrolarına dönük kararını ve Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etmeyi sürdürüyor.

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentindeki Kürtlerin düzenlediği mitinge Mannheim ve Hanau'dan da katılım sağlandı.

Mitingdeki konuşmalarda, PKK kadrolarına karşı kararın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun devamı olduğu belirtildi.

Konuşmalarda, gerilla direnişi selamlanarak, "Saldırılar Garê'deki gibi boşa çıkarılacak" mesajı verildi.

Mitinge katılanlar işbirlikçileri de protesto etti.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de ABD'nin Özgürlük Hareketinin 3 yöneticisi hakkındakı kararı protesto edildi.

Kürdistanlılar, ABD elçiliğinin önünde bir araya gelerek, "Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan onurumuzdur, onurumuza dokunamazsınız" pankartını açtı.

Eylemde Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı işgal saldırıları da protesto edilirken, gerilla direnişi sahiplenildi.

DÜSSELDORF

ABD’nin 3 Kürt siysetçisini hedef alan kararı Düsseldorf’taki ABD konsolosluğu önünde protesto edildi.

Kürdistan Özgürlük Hareketinin 3 yöneticisi hakkında yerlerinin bildirilmesine 12 milyon dolar ödül vereceklerini bildiren kararı protesto edildi.

NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar, Düsseldorf HBF arkasındaki konsolosluk binası önünde bir araya geldi. Saat 15.00’te başlayan eylemde “Onlar terörist değil halkının onurlu mücadelesini yürüten siyasetçilerdir”, “Türk devleti soykırım uyguluyor ABD ve NATO suç ortağıdır” yazılı pankartlar taşındı. Eylemde “Diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerilla” sloganları atıldı. Yapılan konuşmalarda ABD’nin Kürtlerin özgürlük mücadelesini kriminalize eden politikalarına son vermesi istendi. Fed Med Eşbaşkanı Engin Sever ABD, İngiltere ve diğer uluslararsı güçler ile Türk devletinin ortak bir konseptle Medya SavunmaAlanları’na yöneldiklerini ve tüm Kürt kazanımlarının hedeflendiğine dikkat çekti. Eylemde ayrıca Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları sloganlarla protesto edildi. Eyleme AGİF, YDG üyeleri de destek verdi.

Saat 16.00’dan itibaren ise, aynı yerde bılunan Yunanistan Konsolosluğu’na dönük protesto eylemi düzenlendi. Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği eylemmde Hüseyin Şahin ve Ali Can Albayrak şahsında politik tutsaklara özgürlük istendi. Eylemde AGİF ve Demokratik Güç Birliği adına konuşmalar yapıldı. 6 Mayıs dolayısıyla Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan da anıldı.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Kürdistanlılar, ABD konsolosluğu önünde bir araya geldi. ABD'nin hedef aldığı öncü kadroları selamlayan Kürtler, "Katil Erdoğan", "Diktatör Erdoğan” ve “Öcalan için özgürlük” sloganlarını attı.

Eylem boyunca konuyla ilgili İngilizce bildiri okuyup dağıtan Kürdistanlılar, KCK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ı selamladı.

Eylemde Türk devletinin saldırısına karşı gerilla direnişi de sahiplenildi.

Eylemciler, karar geri çekilene kadar her perşembe ABD konsolosluğu önünde toplanacaklarını açıkladı.