Avrupa Demokratik Güç Birliği’nden acil eylem çağrısı

ADGB: Türkiye’de hükümeti istifaya çağıran halka, Avrupa coğrafyalarından destek olmak için yarın her yerde “Recep Tayyip Erdoğan istifa” sloganıyla acil eylem çağrısı yapıyoruz.

Türkiye’de döviz kurunun sert bir şekilde yükselişe geçmesiyle TL'nin değer kaybı, halkı sokağa dökerken, Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) de, Türkiye’deki halka destek vermek için ‘Recep Tayyip Erdoğan istifa” sloganıyla acil eylem çağrısı yaptı.

ADGB Dönem Sözcüleri Hüseyin Ateş ve Zeynep Çalışkan adına yayınlanan duyuru şöyle:  

“Türkiye’de İstanbul ve Ankara’da halk “Tayyip istifa”, “Hükümet istifa” sloganlarıyla sokaklardalar. Ekonomik kriz, yoksulluk, hukuk ve adaletin paspas edilmesi, 84 milyon nüfuslu bir ülkenin bütün geleceğinin tek adamın iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkum edilmesi, KHK’larla insanların yıllara hatta bazen bir ömüre dayanan bütün emeklerinin sıfırlanarak sudan bahanelerle görevden alınmaları, tutuklanmaları, halkın seçtiği milletvekillerinin, belediye eş başkanlarının sudan bahanelerle görevden alınmaları, yerlerine kayyım atanması, tutuklanmaları, eğitimin evrensel eğitim değerlerinden giderek gerileyerek gençliğin geleceği ile oynanması, kadınların hergün ikişer üçer katledilmeleri... Bütün bu gerçeklikler halkı artık nefes alamaz hale getirmişti. Son süreçte üst üste gelen zamlar , enflasyonun hükümet yetkilileri yüzde 20 deseler de, gerçekte yüzde 50’nin üzerine fırlaması artık halkın sabrını taşırdı. İstanbul ve Ankara’da sokağa çıkan halka polis yer yer orantısız güç kullanarak saldırmakta, fakat dağıtılan halk tekrar toplanıp isyanlarını sürdürmekteler.

Bizler de ADGB olarak Türkiye’de hükümeti istifaya çağıran halka, Avrupa coğrafyalarından destek olmak için yarın her yerde “Recep Tayyip Erdoğan istifa” sloganlarıyla acil eylem çağrısı yapıyoruz. Bütün alanlardan sesimizi yükseltelim, Erdoğan’ı istifaya çağıralım...