Avrupa Dil Komitesi: Çocuk yürüyüşüne katılalım

Almanya’nın Essen kentinde 21 Aralık günü Kürt çocukları ve aileleri için eylem organize eden Avrupa Dil Komitesi, yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Dil Komitesi, Essen Halk Meclisinin de destek verdiği yürüyüş ve miting, “Ekolojiyi ve yaşamı koruyun, savaşları durdurun ki çocuklar ölmesin’’ şiarıyla yapılacağını belirtti.

Yürüyüşte Kürt annelerinin “Friday for Future” sloganıyla yapılan protesto yürüyüşlerine desteklerini dile getireceğini ve Avrupalı çocuklar ile ailelerine Kürdistan’da yapılan doğa ve çocuk katliamlarına karşı sessiz kalmama çağrısında bulunulacağı da vurgulandı.

Çocukların aileleriyle beraber, günler öncesinden hazırladıkları Kürtçe-Almanca-İngilizce dövizleriyle, Kürtçe çocuk şarkıları eşliğinde yürüyecekleri ve ana dilin önemine vurgu yapılacağı dile gelen açıklamada, özellikle Essen, Gelsenkirchen, Bochum, Duisburg, Dortmund, Hagen, Düsseldorf ve civarı Kürt ailelerin çocuklarıyla beraber yürüyüşe katılımının esas alınacağını kaydedildi.

Tarih: 21.12.2019 Cumartesi

Saat: 13:00

Adres: Hirschlandplatz Essen (HBF)