Avrupa kentlerinde 4 Nisan doğuşu kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü doğum günü Almanya, Fransa ve Belçika’da yapılan etkinliklerle kutlandı.

4 Nisan 1949’da Urfa’nın Ömerli (Amara) köyünde dünyaya gelen Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunu kendilerinin yeniden doğuşu olarak karşılayan Kürdistanlılar, artık onu aralarında görmek istediğini dile getirdi. Kutlamalar Almanya, Fransa ve Belçika kentlerinde gerçekleştirildi.

KASSEL

Aşmanya’nın Kassel kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde 4 Nisan kutlaması yapıldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlılar, Kürdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu. Gençler tarafından Almanca ve Kürtçe açıklamalar yapıldı, ardından ise Abdullah Öcalan’ın konuşmalarını içeren sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sloganlar ve halayla devam eden etkinlik, yaklaşık iki saat sürdü.

ESSEN

Essen’de yaşayan Kürdistanlılar, halkların doğuşu olarak karşılanan Abdullah Öcalan’ın doğum günü Almanya’nın Essen kentinde Şehîd Bêrîvan Şengal Meclisi öncülüğünde halay ve sloganlarla kutladı.

PARİS

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 73. doğum günü için Pazar öğleden sonra Paris’in banliyölerinde bulunan Drancy ve Villiers Le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokallerinde Kadın Meclisi ve Komünleri öncülüğünde kutlamalar düzenlendi.

Drancy Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte estrüman kursuna gelen çocuklar dinleti verdi. Kürt Halk Önderi’nin fotoğraflarından hazırlanan köşede onun adına şehit ailelerine hazırlanan fidanlar verildi.

Villiers Le Bel Toplum Merkezi’de de çocuklarla birlikte bir kutlama gerçekleştirilirken, dernek lokalinde bir de Kürt Halk Önderi için bir köşe hazırlandı.

“Rojbûna te rojbûna me ye” sloganı ile her iki merkezde kadın meclisleri ve komünleri tarafından hazırlanan  doğum günü şenliklerinde, çocuklara hem kendi kültürlerini hem de kendi önderliklerini tanımaları esas alındı.

Etkinliklerde Kürt Halk Önderi’nin yaşamını konu alan kısa sinevizyonlar da gösterildi.

Paris , Monte la Jolie ve Evry Demokratik Kürt Toplum Merkezleri ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73. doğum gününü Pazartesi akşam saatlerinde yapacakları etkinliklerle kutlayacak.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde 4 Nisan 1949’de Urfa’nın Ömerli (Amara) köyünde dünyaya gelen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşu Delal Amed Kadın Komünün düzenlendiği bir etkinlikle kutlandı.

ANWERS

Abdullah Öcalan’ın 73’üncü doğum günü ve PJAK'ın 18’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Belçika’nın Anwers kentinde kalabalık sayıda Kürdistanlının katılımıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Kürdistan İnsan Hakları Derneği adına Şikoh Kerîmî konuştu. Ardından, KODAR ve PJAK’ın mesajları okundu. Verilen mesajlarda, 4 Nisan doğuşunun önemi ve PJAK’ın hangi koşullar altında ve neden kurulduğu ve bugüne değin Kürt Halk Önderi’nin paradigması doğrultusunda yarattığı kazanımlar ifade edildi. İşgalci devletlerin KDP işbirlikçiliğini kullanarak Kürdistan’a yönelik saldırıları da değerlendirildi.

Etkinlikte, Hozan Hemîd Urmiye, Xelîl Sadiqî, Zîlan Cûdî de stranlarıyla kutlamaya renk kattı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Tevgera Cîwanen Şoreşger (TCŞ) aktivistleri ve Kadın inisiyatifi öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum yılı vesilesi ile bir miting gerçekleştirdi.

Saat 12.00’da şehir merkezinde bulunan Karlsplatz meydanında bir araya gelen eylemciler, tüm Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile mitinge başladı.

Açtıkları stantla da Abdullah Öcalan’ın kitapları yanısıra, ağırlaştırılmış tecridi teşhir amaçlı çok sayıda bildiri dağıttı, PKK yasağına karşı için de imza çalışması yürütüldü. Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının olduğu dev bir helyum balonu da taşındı. Çevreden geçenlerin yoğun ilgisini çeken eylem, sloganlar eşliğinde saat 17.00’da sonlandırıldı.

KOPENHAG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşu Danimarka’nın Kopenhag  kentinde Demokratik Toplum Merkezinde düzenlenen bir etkinlikle de kutlandı.

Kutlamaya KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da katıldı. Burada bir konuşma yapan Koç, “Önderliğin 74’üncü doğum günü tüm halklara kutlu olsun. Direnişimizle Önderliğin özgürleştirilmesini borç biliyoruz ve bunun için de mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

Sêvê Kadın Meclisi ve Danimarka Demokratik Toplum Meclisi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe çocuklar damgasını vurdu. “Rojbûna te pîroz be Rêber Apo” diyen çocuklar, üzerine kendi çizdikleri resimleri, “freedom for Öcalan” yazılı balonları uçurdu.

MULHOUSE

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan Fransa'nın Mulhouse kentinde  düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen Kürdistanlılar kutlama etkinliği öncesi Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kutlama etkinliğinde konuşan Özgür Ronî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için bir mucize ve aynı zamanda bir şans olduğunu dile getirdi. Ronî, İmralı’daki tecride de dikkat çekerek, Kürt halkının Önderliklerinin özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Konuşmanın ardından “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Etkinlik govendle sona erdi.