Avrupa kentlerinde protesto: Katil Türk devleti ve KDP! -YENİLENDİ

Fransa, İsviçre ve İtalya kentlerinde Kürtler ve dostları,Türk devletinin işgal saldırılarını ve işbirlikçisi KDP’yi protesto etti, "Gerilla direnişini sahipleniyoruz" mesajı verdi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına dönük işgal saldırılarına karşı Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların ve dostlarının tepkileri sürüyor.

MARSİLYA

Kürdistanlılar, Fransa’nın Marsilya kenti Canebiere Meydanı'ndan Viuex Port Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıyan halk, KDP ihanetini kınadı, gerilla direnişini selamladı.

ZÜRİH

İsviçre'deki Kürt gençlik örgütleri Tevgera  Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Tekoşer'in çağrısı üzerine Zürih kentinde bir eylem düzenlendi.

Eyleme İsviçre Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S), İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) ve Kürt dostları katıldı.

Merkez tren istasyonunun önünde bir araya gelen halk, ABD Başkonsolosluğu’na kadar yürüdü.
Eylemde konuşan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer, "Biz her alanda gençliğimizin arkasındayız. İşgale karşı direnen gerillayla birlikteyiz" dedi.

Kürtler ve dostları, Opernhaus'ta da oturma eylemi yaptı. Burada skeç sergileyen eylemciler, NATO amblemli maket tankın Kürtleri katletmesini teşhir etti.

ABD Başkonsolosluğu önüne kadar yürüyen eylemciler, burada basın açıklaması yaptı, Berlin'deki eyleme saldırılmasını protesto etti.

YJK-S adına bir konuşma yapan Özen Aytaç da şunları söyledi:

"Biz kadınlar, gençler ve anneler olarak gerilla direnişini sahipleniyoruz. Bundan sonra bizler her yerde gerillayı sahiplenme kampanyasını başlatıyoruz. Bütün halklara çağrı yapıyoruz: İşgale karşı gerillanın direnişine sahip çıkın, gözlerinizi, kulaklarınızı bu işgale karşı kapatmayın."

Gençlik örgütleri adına yapılan açıklamada da mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Zürih Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Seyda Tofur'un konuşmasının ardından eylem tamamlandı.

MİLANO


İtalya'nın Milano kentinde Türk Konsolosluğu önünde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Kürtler, İtalyan sendikaları ve antifaşistlerinin katıldığı eylemde Türk devleti ve KDP protesto edildi.

Eylemdeki açıklamada, "TC devleti kadar KDP de katildir. Türk devleti bütün teknolojilere rağmen gerilla ile baş edemedi ve kimyasal silah kullandı. Avrupa devletleri faşist Türk devletine karşı tutum almalıdır" denildi.

PARİS

Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanlarına dönük işgal saldırıları, uluslararası emperyalist güçlerin desteği, gerillaya karşı kimyasal silah kullanımı Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen bir mitingle protesto edildi. Eylemde, işgal ve Kürt halkına dönük katliam girişimlerinin tecritle bağlı ilerlediği vurgulandı.

CDK-F’nin çağrısıyla Saint-Augustin Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar, “Katil Erdoğan” , “Bimre xiyanet”, “Türk rejimi faşisttir”, “Öcalan’a özgürlük” , “Hepimiz PKK’yiz” sloganları eşliğinde “Kürdistan’ı savun” pankartı açtı.

Sloganlar sonrası CDK-F yönetiminden Necmettin Demiralp açıklamada bulundu. Demiralp, gerillanın tarihi direnişini selamlayarak Kürt halkının kalbinin ve bilincinin tarihi direnişte olduğunu ifade etti.

Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanlarına dönük işgal saldırılarının başta ABD olmak üzere uluslararası emperyalist devletlerin desteğiyle sürdürüldüğünü belirten Demiralp, bu saldırıların temel amacının işgal sonrası Kürt halkına dönük soykırımı tamamlamak olduğunu ifade etti.

İşgal saldırıları ve Kürt katliamlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle paralel yürütüldüğünü vurgulayan Necmettin Demiralp, Kürt sorunun çözüm iradesine dönük bu tecridin savaş politikalarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu sözlerine ekledi.

Türk devletinin kimyasal silah ve zehirli gazlar kullanarak insanlık ve savaş suçu işlediğine de değinen Necmettin Demiralp, uluslararası kurumların sessizliğinin bu işgaldeki ortaklıklarının en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.

Kürt halkının çocuklarının dağlarda halkının özgürlüğü için tarihi bir direniş sergilediğini ifade eden Demiralp, her ne olursa olsun Kürt halkının gerilla ve önderliğine sahip çıkarak, zafere ulaşacağını dile getirdi.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Demokratik Toplum Merkezi'nin organizesi ile bir miting düzenlendi.

Mitingde Kürdistan'ın dört parçasında yaşayan Kürt halkının yanı sıra Demokratik Güç Birliği bileşenleri, Türk devletinin Kürdistan'ı işgal saldırılarına ve saldırılara ortak olan KDP ihanetine tepki gösterildi.

Miting başlamadan önce Mayıs Şehitleri şahsında Kürdistan ve devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

KDP'ye bir an önce ihanet çizgisinden derhal vazgeçmesi, Türk devletinin de Kürdistan topraklarından çıkarılması çağrısı yapıldı.

“NATO desteği ile hareket eden TC devleti şunu iyi bilsin; Kürdistan halkı için Önderliği ve gerillası kırmızı çizgisidir. Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, bulundukları her yerde Türk faşizmini destekleyen NATO ülkelerine eve KDP'nin ihanet pratiğine karşı duracaktır” vurgusu yapıldı.

Miting boyunca "Bimre xiyaneta KDP", "Bijî HPG", "Bijî YPG", "Bijî YPJ", "Jin jiyan azadî", "Bijî Serok Apo", "Es lebe gerilla", "Türkische Arme raus aus Kurdistan", "Hoch die internationale Solidarität” sloganları atıldı. Saat 16:00 başlayan miting bir saat sonra sona erdi.

KOPENHAG

Faşist Türk devletinin KDP’nin işbirliği ile sürdürdüğü işgal saldırılarını protesto etmek için Danimarka’nın Kopenhag kentinde eylem düzenlendi.

Zap, Metîna, Avaşîn’de gerillaya karşı kimyasal silah kullanımını kınamak, Sengal saldırılarını protesto etmek  amacıyla yapılan eylemde, herkese varlık yokluk sürecinde seferberliğe katılma çağrısı yapıldı. 

Kopenhag belediyesi meydanında yapılan eylem, Mayıs şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. 

Konuşmalarla şunlara vurgu yapıldı: 

Faşist Türk devleti ve ortağı KDP’nin özgürlük gerillalarına karşı uyguladığı savaş her geçen gün daha da kirli bir biçim almaya başladı. Büyük bir kahramanlıkla direnen gerillaya karşı kimyasal silahlar kullanarak savaş suçu da işlenmektedir. Türk devletinin katliamlarına ikiyüzlü yaklaşımlarıyla destek veren ulus devletlerin sessizliği ortaklık anlamına gelmektedir" dendi. 

Eylemde "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî berxwedana Zapê" sloganları atıldı.