Avustralyalı vekiller 15 Şubat protestosuna katıldı

Avustralya’nın Sidney kentindeki Eyalet Parlamentosu önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu Kürtler ve dostları tarafından protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da esaret altına alınmasına yol açan uluslararası komplonun 23’üncü yıldönümünde Sidney’deki NSW Eyalet Parlamentosu önünde bir eylem düzenlendi.

Protesto eylemine birçok vekil ve senatör de katıldı. Tertip komitesi adına yapılan açıklamada “Önder Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 15 Şubat 1999 komplosu sadece Kürt halkını değil, Ortadoğu halklarının hepsini hedef aldı” denildi.

Yeşiller Partisi’nden milletvekilleri David Schoebridge ve Jamie Parker, Yeşiller Partisi’nden senatör Lee Rhiannon, din insanı Adami Bill Crews, Green Left Weekly gazetesi yazarı Peter Boyle ve Sydney PEN Yönetim Kurulu üyesi Kürt yazar Mansur Rezaki mitinge katılarak, komployu ve komplocuları kınadı.

Konuşmalarda kalıcı barış sağlanması için Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü istenirken, Avustralya hükümetine de tecridin kaldırılması amacıyla Türk devleti üzerinde baskı kurması çağrısı yapıldı.