Avusturya’da Newroz ‘Dem dema azadiye ye’ şiarıyla kutlanacak

FEYKOM, Avusturya’da "Dem dema azadiye ye" şiarıyla kutlayacağı Newroz'un programını paylaştı. Açıklamada, “Avusturya’da yaşayan Kürt halkını 2021 Newroz’unda alanlarda Önderliği sahiplenmeye ve Newroz ateşini en güçlü şekilde yakmaya çağırdı.

Avusturya’da bu yıl yapılan Newroz kutlamalarının programı netleşti. “Dem dema azadiye ye” şiarıyla kutlanarak Newroz’da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit ve izolasyona dikkat çekilecek. FEYKOM’un konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “İmralı’da ağır tecrit  ve izolasyon koşullarında destansı bir direnişin öncüsü olan Rebêr Apo şahsında başta Kürt halkının ve Mezopotamya halklarının sabrı sınanıyor.  AKP MHP rejimi Garê direnişini  hazmedemediği için bu kaybın yenilgisiyle intikam amacıyla sosyal medya üzerinden yalan haberle yayıyor. Rejimin etrafı giderek daraldı ve ciddi bir şekilde düşüşe uğradığını göstermiştir” denildi. 

Kürt halkının iradesiyle oynama planı muazzam bir direnişle her alanda boşa çıkarıldığının altı çizilen açıklamada, “Bu anlamda  direniş alanlarından biri olan Newroz görkemli bir direnişle karşılanıyor.  Rejime karşı ‘Özgür Önderlik Özgür Kürdistan’ iddiamızı tekrarlıyoruz. 2021 Newroz’unda faşist rejime karşı Kürt halkının direnişi ve iradesi bir kez daha iddiasını ortaya koymuş ve büyük bir coşkuyla karşılamaktadır. Avusturya’da yaşayan Kürt halkını 2021 Newroz’unda alanlarda Önderliğinin ve Newroz ateşini en güçlü şekilde yakmaya ve katılmaya çağırıyoruz. Tüm halkımızın Newroz direniş bayramını kutluyoruz” diye belirtildi.  

Newroz kutlama programı ise şöyle sıralandı: 

 

GRAZ 

20 Mart Cumartesi 

saat: 17 00   Hauptplatz 

 

LİNZ

20.03.2021 

saat.17 00

Hauptplatz  linz 

 

 INNSBRUCK

20.03.2021

saat.16.30

Marktplatz Innsbruck

 

VİYANA

21.03.2021 Pazar

Saat 17.00

Yrr: Opera