Aydın Günay'ın oğlu: Babam Kürt halkının onurudur

Aydın Günay için Stuttgart’ta yapılan anmada, salon dolup taştı. Günay’ın mücadeleyle geçen yaşamı anlatıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kasım günü şehit düşen Kürt devrimci Aydın Günay (Metin) için Esslingen Demokratik Kürt Toplum  Derneği'nde kitlesel bir anma etkinliği düzenlendi. Yoğun katılım nedeniyle salon dolup taştı.  
Stuttgart YJK-E (Yekîtiya Jinên Kurd ên li Elmanya) ve DKTM (Demokratik Kürt Toplum Merkezi) öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Aydın Günay ve şehit olan HPG'li oğlu  Azad Welat'ın yan yana olan fotoğraflarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resmi salona asıldı. Son dönemde savaşta yaşamını yitiren PKK gerillalarının fotoğrafının etrafına mumlar yakıldı.

'BABAM KÜRT HALKININ ONURUDUR’

Saygı duruşu ile başlayan anmada Günay'ın ailesinin yanı sıra bölge meclisleri katıldı.

Anma etkinliğinde Aydın Günay'ın hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi ardından ilk sözü alan Günay'ın oğlu Mazlum Aydın, ailesi adına Kürt halkına başsağlığı dileyerek anmaya katılanları selamladı.

Babasının şehadetiyle onur duyduğunu ifade eden Aydın, "Babam sadece bizim şehidimiz değil Kürt halkının onurudur" dedi.
'DERİN HÜZÜN İÇİNDEYİZ’
Anmada Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına konuşan Bêrîtan Amanos, PKK kurulduğu yıllarda Aydın Günay'ın tanıştığını hatırlatarak, birlikte paylaştığı yoldaşlık anılarını anlattı.

Duygusal anlar yaşayan Amanos, PKK'nin şehitleriyle anlam bulan bir hareket olduğunu kaydetti. Çok derin bir hüzün içinde olduklarını belirten Amanos, “Şehitlerimizin yaşamlarına katılım sağlamalıyız. Çok ağır bedeller ödeniyor. Haki Karer’le başlayıp Aydın’la devam eden şahadetleri unutmak ihanettir" dedi.

Yoldaşı Aydın'ın Demokratik bir İslam'ın oluşması içinde yurtsever kimliğiyle yaptığı hizmete değinen Amanos, "Büyük bir amaç uğruna hayatını adadı. Onların yoldaşları olarak umutlarını bir ayna gibi tutmalıyız" diye konuştu.
Anma, ikram edilen yemeklerle son buldu.