‘Barış şehitleri’ Basel’de anıldı

20 Temmuz 2015’te katledilen SGDF üyesi gençler, İsviçre’nin Basel kentinde anıldı.

İsviçre’nin Basel kentinde, 20 Temmuz 2015’te DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucunda katledilen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) aktivistleri “barış şehitleri” için adalet istendi.

Young Struggle öncülüğünde Türkiyeli, Kürdistanlı, İsviçreli gençlerin katılımıyla Barfüsserplatz’da düzenlenen yürüyüş ve mitingde 12 Şubat Salı günü yapılacak olan Suruç Katliamı davasına duyarlılık çağrısı da yapıldı.

Claraplatz’a kadar yürüyüş ardından da bir miting düzenlendi. Yaşamını yitirenler anısına 33 dakika boyunca oturma eylemi yapılırken, hazırlanan sinevizyon gösterildi. Young Struggle adına burada yapılan konuşmada “20 Temmuz 2015 günü, Suruç'ta katliam yapıldı. 33 kişi öldü, 150'den fazla kişi de yaralandı. Onlar Kobanê'nin yeniden inşasına yardım etmeye giden yüzlerce gençti. Ellerinde oyuncaklarıyla ölüme gittiler. IŞİD’in patlattığı bomba, AKP Erdoğan rejimi tarafından destekleniyordu. Amaç dayanışmaya, direniş ruhuna ve umuda saldırmaktı. Suruç’la başlamadı onunla da bitmedi. Üzerinden yıllar geçti önce gizlilik kararıyla aylarca karanlıkta tuttular, sonra cezaevinde görülen mahkemede bir sanık bile getirilmedi silahlar eşliğinde ailelerini kaybetmiş insanlar adalet aradılar. Bu adalet arayışında onlarca yaralı tutuklandı, devlet terörüne maruz kaldı. Bugün yine de vazgeçmiş değiller. Adalet arayışına devam ediyorlar. 12 Şubat tarihinde Suruç sürecinde bir başka mahkeme daha gerçekleşecek. Bizler İsviçre'de onların anılarına sahip çıkarak adalet arayışının sesini yükseltmeye devam edeceğiz” denildi.

Yapılan konuşmanın ardından eylem sonlandırıldı.