Barcelona’da Abdullah Öcalan’la dayanışma konseri

Katalonya’nın başkenti Barcelona’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklarla dayanışma konseri düzenlenecek.

28 Ocak’ta Barcelona’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tüm politik tutsaklara özgürlük için konser düzenleniyor.  

Konserin Kürt dostları, Azadi Platformu, Ciemen ve diğer dayanışma grupları ve sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin dayanışmasıyla düzenlendiğini belirten Kürt siyasetçi Faruk Doru, konserde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile dayanışma mesajlarının verileceğini ifade etti.

“Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı ve Abdullah Öcalan ile tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için. Dona, Vida, Libertat! (Jin, Jiyan, Azadi!)” sloganı ile düzenlenecek konserin Katalonya parlamentosundaki ve hükümetteki sol, sosyalist ve bağımsızlık yanlısı partilerin desteği ile gerçekleştirdiklerini belirten siyasetçi Faruk Doru, konser ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

"Kürt halkının maruz kaldığı baskıcı saldırılarla yüzleşmek için" düzenlenen dayanışma konserinde Hünerkom’dan  Diyar Dersim katılacak. Dersim’in yanı sıra konserde Katalan sanatçılar Clara Peya, Ebri Knight, Las Bajas Pasiones, Lil Rusia, Adala ve Mabel Flores sahne alacak.

Konser 28 Ocak Cumartesi Saat 19:00’da La Farga , Hospitalet de Llobregat adresinde gerçekleştirilecek. 

Konser girişleri 5 Euro.  Konsere ilişkin detaylar:

 https://www.ticketic.org/ca/entrades/Concert-Solidaritat-Kurdistan