Basel'de Albayrak, Şahin ve Güneş için eylem

İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen eylemle 7 Kasım 2020’de Yunanistan'ın Midilli adasında mülteci 2 avukata yardım ettikleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Alican Albayrak ve Hüseyin Şahin'in serbest bırakılması istendi.

İsviçreli Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF)'in çağrısıyla Claraplatz’da bir eylem düzenlendi. Türkiyeli, Kürdistanlı ve İsviçreli devrimci kurumların destek verdiği eylemde üzerinde “Mültecilerle dayanışmak suç değildir” yazılı pankart ile Gökhan Güneş'in fotoğrafları taşındı. 

İGİF temsilcisi tarafından yapılan konuşmada mültecilere yardım etmenin suç sayılmasının esasında Avrupa devletlerinin yanlış göçmen politikalarının sonucu olduğuna vurgu yapılırken Albayrak ve Şahin'in serbest bırakılması istendi.

'FAİLLER BELLİ, GÖKHAN GÜNEŞ NEREDE?'

90’lı yılların faili meçhul ve gözaltında kaybetme politikalarının AKP/MHP faşizmi tarafından yeniden devreye sokulduğuna vurgu yapan temsilci “Gökhan Güneş’in ve de başka bir muhalifin, faili meçhul kaybedilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Avrupa demokratik kamuoyunu, kurumları, partileri ve kişileri Gökhan Güneş’in akıbetinin açıklanması için dayanışmaya çağırıyoruz. Gökhan Güneş nerede öğrenmek istiyoruz” dedi.

Almanca bildirilerin okunduğu eylem dayanışma çağrılarının yapıldığı sloganlarla sona erdi.