Basel'de anma etkinliği: Barbarlık sürüyor

Basel'de, Aralık ayı katliamlarında yaşamını yitirenler anıldı.

Aralık ayı katliamlarının (Maraş, Roboski, 19 Aralık cezaevleri) yıl dönümleri vesilesiyle İsviçre’nin Basel kentinde anma düzenlendi. Anma sonrası katliamlara yönelik panel yapıldı.
19 Aralık ölüm orucu direnişçisi Asiye Güden, Araştırmacı-yazar Aziz Tunç ile Kürt siyasetçi Nejdet Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü İsviçre Demokratik Güç Birliği temsilcisi Ali Bulut yaptı.
Union toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte yapılan açılış konuşmasında, bu katliamların kendi faşist sistemini korumak adına bizzat Türk devleti tarafından yapıldığı belirtildi.

TUNÇ: KÜRT VE ALEVİLER HEDEF ALINDI

Panelde ilk olarak söz alan Aziz Tunç Maraş Katliamı öncesi devlet destekli katliam provaları yapıldığını belirterek, kentte Alevi, Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgelerin hedef alındığını belirtti.

GÜDEN: 19 ARALIK SÜRÜYOR!

Tunç'tan sonra 19 Aralık ölüm orucu direnişçisi Asiye Güden söz aldı. 19 Aralık Katliamı'na dikkat çektikten sonra, bugünkü cezaevlerinde işkencenin sürdüğünü söyledi. Güden, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride de dikkat çekti.

ATALAY: TÜRK DEVLETİNİN BARBARLIĞI HIZ KESMEDİ!

Nejdet Atalay “Tarihi, barbarlık, katliam ve işkencelerle dolu olan Türk devleti, bugün de aynı barbarlığını hız kesmeden sürdürmektedir. Kürt ulusuna ve siyasetçilerine yönelik imha ve esir alma politikaları, Rojava özelinde Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve halklara uyguladığı katlia