Basel'de Efrîn'i sahiplenme eylemi

Kürdistanlılar ve dostları, Efrîn'e yönelik işgale karşı İsviçre'nin Basel kentinde bir araya geldi, dünyanın sessizliğini protesto etti.

İsviçre Kürt Toplum Merkezi (CDK-S), İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) ve Rojava Komitesi öncülüğünde Die Welt Park alanında bir miting yapıldı.
Rojava Komitesi aktivisti ile İsviçre Kürt Toplum Merkezleri adına Zozan Derîk, Efrîn direnişini sahiplenme ve kadın kırımına karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Salgın kısıtlamalarını bahane eden İsviçre polisinin yürüyüşü engellemek istemesini protesto eden halk, oturma eylemine geçti. Daha sonra yol trafiğe kapatılarak burada uzun süre slogan atıldı.

'DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İŞGAL VE KATLİAM YAPILIYOR'

Tertip Komitesi adına yapılan konuşmalarda, "Tüm dünyanın gözü önünde Türk devleti tarafından Efrîn'de işgal ve katliamlar yapılmakta. Gözlerinizi, kulaklarınızı, ağzını kapatarak üç maymunu oynadığınız müddetçe suça ortak olacaksınız. Bizler Kürt halkının mücadelesini sahiplenerek alanlarda olmaya devam edeceğiz. Salgın şartlarında bugün kadınlar ve çocuklar katledilebiliyorsa, biz de sokakları doldurmaya devam edeceğiz" denildi.
Sivil itaatsizlik eylemlerine devam ederek merkez tren istasyonu içine giren, burada uzun süre slogan attıktan sonra eylemi sonlandırdı.