Basel SBB'de 'kimyasal silah' protestosu

Basel Rojava Komitesi, Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal silah kullanımını, Basel ana tren istasyonuna pankart asarak protesto etti.

Aralarında İsviçreli ve Kürdistanlı gençlik örgütlerinin de bulunduğu Basel Rojava Komitesi aktivistleri tarafından işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik aylardır devam eden kimyasal silah saldırılarına dikkat çekmek amacıyla merkez tren istasyonun çatısına dev pankart asıldı, havai fişekler patlatıldı.

Gece saatlerinde 18.00'de gerçekleştirilen eyleme ilişkin bir açıklama da yapıldı. 'Kürdistan'daki zehirli gaz saldırılarını durdurun' başlığıyla yapılan açıklamada, kimyasal gaz kullanımının belgeli olmasına rağmen diğer AB ülkeleri gibi İsviçre’nin de sessiz olduğu belirtilerek, bunun nedeninin, Türkiye ile silah anlaşmaları ve mülteciler üzerinde yürütülen kirli politikanın yattığına işaret edildi.

Kirli anlaşmalara dur demenin eyleme geçmekle mümkün olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Eyleme geçmek, sokaklardan gelen baskıyı artırmak ve Kürt kurtuluş hareketini Erdoğan diktatörlüğüne karşı mücadelesinde desteklemek bizim elimizde.  Artık zehirli gaz saldırılarına bir son. Şimdi Kürdistan ile Dayanışma zamanı.”