Baydemir: Ulusal birlikten başka yol yok

Heyva-Sor ile dayanışma gecesinde konuşan HDP eski Milletvekili Osman Baydemir, "Kürdün önünde ulusal birlikten başka yol yok" dedi.

Reading Kürt Halk Meclisi tarafından Heyva-Sor ile dayanışma  etkinliği düzenlendi. Etkinliğe HDP eski Milletvekili Osman Baydemir, anti-faşist gruplardan oluşan Kobanê House, şehit anneleri, Britanya Heyva-Sor Temsilcisi Av. Nejla Ari ve çok sayıda kişi katıldı. Heyva-Sor standının açıldığı etkinlikte salona YPG bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri asıldı.
Heyva-Sor adına bir konuşma yapan Nejla Ari, dayanışma gecesinin anlamlı olduğu kadar yurtsever Kürt halkının tutumunu da ortaya koyduğunu vurguladı.

‘SEFERBERLİK HALİNDE DAYANIŞMA’

Ari, “Kürt halkı, büyük bir yurtseverlik örneği ile barbar ve gerici güçlere ‘dayanışma’ ve ‘birlik’ ruhu ile karşı koyuyor. Ancak imkânlar kısıtlı, koşullar çok zor ve bunlar büyük yaralara da yol açıyor. İşte bizim ortaya koyacağımız dayanışma, destek ve yardımlar halkın bu acı ve yaralarına bir merhem oluyor. Bu dayanışma ve destek insan onuruna karşı geliştirilen saldırılara da bir cevap oluyor” dedi.
Etkinlikte Hozan Zeyna, Hozan Kawa, Britanya Kürt Halk Meclisi’ne bağlı Denge Zin adlı müzik grubu da sahne aldı.

BAYDEMİR: İDEOLOJİK ÇATIŞMA ZAMANI DEĞİL

HDP eski Milletvekili Osman Baydemir, "Partilerimizden, öncülerimizden birlik ve beraberlik talep ediyoruz. Ortak bir diplomasi talep ediyoruz" dedi.
Baydemir, şunları söyledi:
"Kendi içimizde particilik savaşı verme günü değildir. Ulus duygusunu her şeyin önüne koymamız lazım. İnanıyorum ki, yüreğimizdeki ve beynimizdeki kutsal Kürdistan’ı dünyanın her yerine taşıyabiliriz. Kürdistan’da bir yerde birkaç kişi birisine haksızlık yapar; taşlarla, sopalarla birisine vururlar. O da durmadan ‘ax ax sırtım’ der. Cemaat de merak eder, sorar; ‘bu kadar taş, sopa ve bıçak beline ve boynuna vuruldu, ama sen halen sırtım diyorsun. Neden?' O da ‘eğer arkam olsaydı, belime vuramazdınız' diyor. Eğer biz Kürdistanlı partiler birlik olsaydık, Erdoğan Rojava’yı işgal edemezdi! Ulusal birlik dışında Kürdün önünde başka bir yol kalmamıştır."