Belçika'da Bakan Demir'e 'Türkçe tehdit' üzerine soruşturma

Belçika'da Flaman Bölgesi Adalet Bakanı Zuhal Demir'e yönelik Türkçe yazılan tehdit mesajları ardından soruşturma başlatıldı. Demir, evinde polis gözetimine alındı.

Limbourg savcılığı, Flaman Bölgesi'nin Kürt asıllı Çevre ve Adalet Bakanı Zuhal Demir'e yönelik ciddi tehditler üzerine soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soruşturmanın Demir'e gönderilen bir mail ardından başlatıldığı bilgisi verildi.

Mailin, Adalet Bakanı Zuhal Demir'in Erdoğan rejiminin "uzun kolu" olarak değerlendirilen Diyanet'e bağlı Belçika'daki camilere ilişkin açıklamalarına yanıt olarak gönderildiği belirtiliyor.

Facebook üzerinde de tehditler ve hakaretlerin yapıldığı ifade edildi. Savcılık tarafından verilen bilgiye göre maili Türkçe gönderen kişi Demir'in "nerede oturduğunu bildiğini, tecavüz edeceğini, eğer susmazsa onu nerede bulacağını bildiğini" söyleyerek tehdit etti. 

Bu tehdit üzerine Demir'in etrafındaki güvenlik üst düzeye çıkarıldı ve Demir evinde polis gözetimine alındı.

Savcılık şimdilik fazla bilgi vermeyeceklerini, ancak Demir'in adresinin belirtilmesinin özel dikkat gerektirdiğini kaydetti. Polisin ayrıca maili gönderen kişinin kimliği ve adresini tespit etmeye çalıştığı belirtildi.

Demir daha önce de tehditlere maruz kalmış ve polis koruması altına alınmıştı. Savcılığa göre 2017 ve 2018'de böyle bir durum yaşandı. Her seferinde de tehditlerde bulunanların mahkum edildiklerini belirten savcılık, bir kez hapis cezası verildiğini, bir kez de para cezası verildiğini kaydetti.