Belçika ve Almanya'da HDP'ye saldırı kınandı-YENİLENDİ

HDP İzmir il örgütü çalışanı Deniz Poyraz’ı katledilmesi Belçika'nın başkenti Brüksel ve Almanya'nın Aurich, Duisburg ve Wuppertal kentlerinde kınandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne AKP’nin Suriye’de yetiştirdiği faşist Onur Gencer’in saldırısında parti çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesi Belçika'nın başkenti Brüksel ve Almanya’nın Aurich, Duisburg ile Wuppertal kentinde kınandı. 

BRÜKSEL 

Belçika'nın başkenti Brüksel’de  Türk büyükelçiliği önünde Belçika Güç Birliği ve Navbel öncülüğünde HDP’ye dönük katliam saldırısı protesto edildi. 

Bir çok sol, sosyalist ve Belçikalının katıldığı eylemde,  siyasetçi Ziya Ulusoy kısa bir konuşma yaptı. Ulusoy, “Erdogan Brüksel'e NATO zirvesinde belli ki HDP’yi yok etme, tasfiye etme sözü almış ki katliamlar başlamış bulunuyor. 

Bu azılı diktatörü halkların dayanışması yok edecektir. Faşizmi direnerek yeneceğiz” dedi.

AURİCH 

Almanya’nın Aurich şehrinde Şehit Zelal Kadın Meclisi öncülüğünde İzmir’de  katledilen Deniz Poyraz için eylem düzenlendi. 

Aurich Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde toplanan Kürdistanlılar, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Şehit namirin” sloganlarını attı. 

Eylemde yapılan konuşmada, Faşist Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı soykırım saldırıları kapsamında Deniz Poyraz’ın katledildiğine dikkat çekerek, “Her zaman Deniz Poyraz'ın davasının takipçisi olacağız” denildi. 

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal kentinde de düzenlene eylem ile Deniz Poyraz anıldı ve katledilmesi protesto edildi.

Viyan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen eylemde HDP’ye saldırı da kınandı.

Wuppertal HBF önünde başlayan eylemde yapılan konuşmalarda faşizme karşı birlik çağrısı yapıldı.

DUİSBURG 

Almaya’nın Duisburg şehrinde DGB'nin çağrısıyla Duisburg Forum önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, HDP'ye yapılan saldırıyı protesto ederken, saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı andı.

Poyraz şahsında devrim mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşuyla başlayan eylemde, HDP’nin her yerde ve her koşulda sahiplenme vurgusu yapıldı. 

Eylemde yapılan konuşmanın devamında ise şunlara dikkat çekildi: ”AKP-MHP-Ergenekon iktidarı, Kürtlere karşı savaşın içinde yetiştirip kentlerde konuşlandırdığı silahlı katillerini dün itibarıyla salmaya başladığının mesajını verdi. Rojava’daki savaşa katılan devlet elemanı tetikçi, HDP İl binasını basarak Deniz Poyraz’ı katletti. AKP-MHP-Mafya ittifakı ile oluşturulan faşist Türk devleti kendi içerisinde yaşadığı krizleri, katliam yaparak aşmayı hedeflemektedir. Kendisinden hariç hiçbir düşünceyi kabul etmeyen diktatör Erdoğan çete örgütlenmesi, bir kez daha HDP'ye saldırarak özgür toplum direnişini engellemek istemektedir." 

KON-MED ve ADGB'nin  mesajının da okunduğu eylemde sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil Erdoğan”, “HDP halktır halk burada”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları atıldı. 

Eylemde, birkaç Türk Faşistin provokasyon girişimleri Kürt gençleri tarafında engellendi.

Eylem, Cumartesi günü Düsseldorf’ta saat 14.00 de DGB Haus önünde  yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.