Belediye gasbı Atina ve Sydney’de protesto edildi

HDP’li üç belediyenin 19 Ağustos’ta Türk rejimi tarafından gasp edilmesi Yunanistan’ın başkenti Atina ve Avustralya’nın Sydney kentinde protesto edildi.

ATİNA

Atina’da belediye gaspına karşı bir stant kurularak nöbet eylemi başlatıldı. Nöbet, Yunanistan Eylem Birliği Kuzey Kürdistan-Türkiye Platformu tarafından ünlü Syntagma meydanında organize edildi.

Alana HDP bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Türk faşizmini anlatan dövizler asıldı.

Platform adına bir konuşma yapan Şerzan Amed, Türk devletinin Kürt halkına yönelik imha politikasının devam ettiğini belirterek, tüm kazanımların hedefte olduğunu söyledi.

Üç büyükşehir belediyesinin gasp edildiğini hatırlatan Amed, “Bunu kabul etmeyeceğiz ve halkımızın yanında mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

SYDNEY

Avustralya’nın Sydney kentinde de Kürtler ve dostları, Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) Meclisi’nin öncülüğünde bir eylemde buluştu.

Hyde Park North’ta toplanan kitle, Town Hall meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşte kayyumları ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden sloganlar atıldı.

DTKM Eşbaşkanı Gulê Roz, belediyelerin gasp edilmesini kınayarak, “Herkes buna karşı sesini yükseltmeli” dedi. Roz, Avustralya sivil toplum örgütleri ve hükümeti de bu hukuksuzluğa karşı ses vermeye çağırdı.

İHD Avustralya şubesi adına Kenan Bircan, kayyumların insan hakkı ihlali olduğunu belirtirken, halk iradesine yönelik bu saldırıya karşı Avustralya kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.