Berceto Belediye Başkanı’ndan Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı

Berceto belediye başkanı da Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyenlere katıldı.

İtalya’nın Berceto kenti belediyesi başkanı Luigi Lucchi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinde bulundu.

İtalya’nın Berceto kenti belediye başkanı Luigi Lucchi de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edenler arasına katıldı. Berceto belediyesi geçtiğimiz yıl da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a onursal vatandaşlık vermişti.

Temmuz ayında ise işgalci Türk devleti ve çetelerinin 9 Ekim 2019’da Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarında çeteler tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Eşbaşkanı Hevrîn Xelef’in adını bir köprüye vermişti.

Berceto’ya Türk yetkililer ise Abdullah Öcalan’ın onursal vatandaşlığı verme töreni ardından tepki göstermişti. Bu tepkilere ilişkin konuşan Lucchi, “Tepkiyi gösterenler demokrasiyi yerle bir edenlerdir. Yaptığımızın doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı” demişti.

Abdullah Öcalan’dan bahsederken Lucchi, “Kürt Önder 21 yıldır Kürt sorununa çözüm önerisinde de bulunuyor” dedi.

Lucchi, Rojava’daki halkların ortak yaşam modelinin de dünya tarafından ciddiyetle izlenmesi gerektiğini, örnek olabileceğini sözlerine ekledi.