Berlin’de Özgürlük Yürüyüşü: Genç başladık, genç başaracağız

Berlin’deki yürüyüşün ikinci gününde Alexanderplatz’tan Brandenburger Tor’a kadar gençler öncülüğünde yürüyen kitle, “Örgütlenerek, Önderliğimiz etrafında kenetlenerek fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” dedi.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm“ hamlesi kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan “Özgürlük Yürüyüşü”, ikinci gününde Alexander meydanında başladı.

Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) ve TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) üyesi gençler öncülüğünde gerçekleştirilen uzun yürüyüş öncesi Kurdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşu ve ardından açıklamalar yapıldı.

TekoJIN ve TCŞ adına yapılan açıklamalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sona ermedikçe ve fiziki özgürlüğüne kavuşturulmadıkça eylemlerin her geçen gün artarak devam edeceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, “İşgalci Türk devleti, Önder Öcalan şahsında başta Kürt gençleri olarak bize ve Kürt halkına yönelik yürüttüğü politikalardan ötürü çözümsüzlük içerisine girmiştir. Bizi tecrit politikaları ile sindirmeyi ve pasifize etmeyi amaçlıyor. Bizler buradan tekrar haykırıyoruz; mutlak tecridi kıracağız, örgütlenerek politikalarınızı boşa çıkaracağız. Her alanda, her koşulda Kürt gençleri olarak Önderliğimiz etrafında kenetlenerek fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda olacağız” denildi.

Brandenburger Tor’a kadar devam eden yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Bijî Rêber Apo”, “Bijî Berxwedana Zindana”, “Bijî Berxwedana İmralı”, “Ciwan Fedaiyê Rêber Apo ye”, “Bi can bi xwîn em te re ne ey Serok”, “Es lebe Öcalan”, “Terörist Turkey” ve “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Brandenburger Tor’da son bulan yürüyüşte, 17 Şubat tarihinde Almanya’nın Köln kentinde yapılacak merkezi yürüyüş için çağrıda bulunularak, “Genç başladık, genç başaracağız“ denildi.