Berlin’de fidan dikilerek, Darmstadt’ta etkinlikle 4 Nisan kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Almanya’nın başkenti Berlin’de fidan dikilerek kutlanırken, Darmstadt’ta ise bir etkinlik düzenlendi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan doğum günü vesilesi ile ağaç dikildi.

Dest-Dan kadın meclisi ve Êzidî Kadın Çatı Örgütü aktivistleri, Hevrîn Xelef bahçesine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesi ile ağaç dikerken “Önderimiz Sayın Öcalan Kürt halkının doğuşu, yoktan var edendir” mesajı verildi.

Ağaç dikimi esnasında yapılan konuşmalarda “4 Nisan özellikle biz kadınlar için tarihi bir gündür. Bugünü bizler şahıs ile sınırlandırmıyoruz kadınların, insanlığın ve bütün Ortadoğu’nun doğuşu olarak belirtiyoruz.

Berlin'den İmralı’ya kadar binlerce kez Önder Apo'ya, yaşamın doğuşu olan Rêber Apo'ya selamlarımızı iletiyoruz. Hevrîn Xelef bahçesinde umudun doğuşu olarak diktiğimiz ağacı Önderimizin özgürlüğüne kavuşmasına kadar sahipleneceğimizi belirtiyoruz” denildi.

Miranna isimli çocuk ise şunları söyledi: “Önder Apo'nun, özgürlüğü için bu ağacı dikiyorum, umudum Önder Apo'nun özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak."

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72. doğum gününü kutladı.

Darmstadt Roza Kadın Meclisinin düzenlediği etkinlikte bir konuşma yapan Mürşide Oltan, milyonların kendisine önder bildiği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü aynı zamanda milyonların doğum ve var olma günü olduğunu söyledi.

Oltan, “Her zaman ve her yerde Önderliğimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Biji Serok Apo”, “Hebuna te hebunameye” sloganları atan Kürdistanlılar, alkış ve halaylarla kutlamayı bitirdi.