Berlin'de işgale karşı protesto mitingi

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk devletinin 24 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırısını protesto etmek için miting yapıldı.

Platz der Republik’te saat 17.00'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal girişimleri Kürt halkının soykırımı olarak belirtildi.

Nav-Berlin'in çağrısını yaptığı eyleme Dest Dan Kadın Meclisi, TCŞ ve TekoJIN aktivistleri katıldı. Saygı duruşu ile başlayan eylem Almanca bildiri okundu.

Bildirinin okunması ardından bir konuşma yapan kadın siyasetçi Sibel Yiğitalp yaptığı konuşmada, "Türk saldırılarını protesto etmek ve Kürt halkına uygulanan soykırımını Almanya hükümetine hatırlatmak için buradayız. Bir taraftan Efrîn ve Şengal'i işgal ederken bir taraftan Güney Kürdistan'ı işgal girişimleri var. Türkiye'nin legal demokratik alanda Kürtlerin sesini kesmek istiyor ve bunu yaparken Kobanê’deki meşru savunma hakkını kriminalize etmek istiyor.

DAİŞ'in oradaki kaybının faturasını Kürtlere, demokrasi güçlerine mal etmeye çalışıyor ve onun üzerinden HDP'ye korkunç ceza yağdırma politikaları uygulanıyor" dedi.

Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Türk devletinin işgal girişimlerine karşı Kürt Özgürlük Hareketi’nin görkemli bir direnişi ile karşılaştılar. Bu denli tekniğe sahip NATO üyesi bir ülke, bu denli muazzam ideoloji karşısında yenilgisini gizlemekten başka çare bulamadı.

Bu nedenle işgal girişimlerini geniş bir alana yaymayı amaçlıyor. Görüyoruz ki her girdikleri alandan hezimet ile geri dönüyorlar. Bizler buradan Kürt özgürlük mücadelesini selamlarken, Avrupa devletlerinin yaklaşımlarını kabul etmiyoruz."

Eylemde, "Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Kürdistan goristan ji bo faşistan”, “Deutschland finanziert Turkey bombardiert”, “Hoch die Internationale Solidarität" sloganları atıldı.