Berlin'de JXK ve YXK'den Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi

Almanya’nın başkenti Berlin'de JXK ve YXK aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle stant eylemi gerçekleştirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Jinên Xwendekarên Kurdistan (Kürdistanlı Kadın Öğrenciler) ve Yekîtiya Xwedenkarên Kurdistan (Kürdistanlı Öğrenciler Birliği) aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü hedefiyle bir stant eylemi düzenledi.

Gençler saat 15.00’da Rathaus Spandau'da eyleme başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitapları ve broşürlerinin konulduğu eylemde sarı, kırmızı, yeşil bayraklar ve Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı.

Aktivistler ayrıca Kürt Halk Önderi Öcalan'ın sözlerinin bulunduğu bir pano da hazırladı.

Maket bir hücre hazırlayan aktivistler, hücrenin etrafına "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto ediyoruz" yazılı afişler yapıştırdı.

Eylem boyunca Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ve "Zamanı geldi" hamlesine ilişkin bildiriler de dağıtıldı ve okundu. Sık sık Almanca "Yaşasın Öcalan" ve "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış" sloganları atıldı.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen stant eylemi saat 17.00’da sona erdi.