Berlin’de PKK’nin listeden çıkması için imza standı açıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de PKK yasağının kaldırılması amacıyla Nav-Berlin ve Dest-Dan Kadın Meclisi öncülüğünde imza standı açıldı.

İmza kampanyası kapsamında Alman kamuoyuna dönük yapılan açıklamada, “PKK'nın yasaklanması tüm Kürt halkına karşı yapılan katliamalara göz yummak anlamına gelir. PKK'yi  yasaklamak Efrin, Sere Kaniye, Gıre Spi işgaline destek olmaktır, Erdoğan faşizminin elini  güçlendirmektir” denildi. 

İmza kampanyası için Alexanderplatz’daki stantta yer alan Rojava Tirbesiyeli Bave Ciwan(57) “Biz terörist değiliz. Bugün burada olmamız Başkan Apo içindir aynı zamanda. Çünkü Başkan Apo’nun düşünceleri sadece Kürtler için değil, Araplar, Türkler ve diğer halkların özgürlüğü içindir. Bu hareketi yasaklamak, ona terörist demek bize terörist demektir. Biz de artık bu yasağın kalkması için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. 
İmza kampanyası standı ilk günü aşırı soğuk ve rüzgar altında Berlin Alexanderplatz’da belirlenen süre içinde yapıldı. Çok sayıda imzanın toplandığı standa özellikle Almanların ilgisi dikkat çekti.